Subscriu-te

Terrassa acollirà el primer Curs de Direcció Orquestral Eduard Toldrà

El mestre Toldrà dirigint l’Orquestra de Barcelona a la plaça de Catalunya l’any 1936.

La Filharmònica de Cambra de Catalunya presenta el primer Curs de Direcció Orquestral Eduard Toldrà, que tindrà lloc de l’1 al 7 de juliol a l’Auditori Municipal de Terrassa, com a homenatge al mestre Toldrà, coincidint amb el cinquantenari de la seva mort, per la seva voluntat de contribuir a la reconstrucció cultural del país durant una situació crítica com la postguerra, per mitjà de la seva tasca de fundador i director de l’Orquestra Municipal de Barcelona. El curs neix amb l’objectiu de crear un entorn d’alt nivell per a joves directors i proposar solucions als problemes que es poden trobar en la pràctica i formació quotidiana aquests músics, ja que ofereix el contacte directe amb una orquestra. Així, el curs compta amb la Filharmònica de Cambra de Catalunya i el mestre Donato Renzetti com a professor convidat, director italià amb una trajectòria reconeguda per nombroses institucions i premis.

Donato Renzetti

El primer Curs de Direcció Orquestral Eduard Toldrà garanteix a l’alumne classes personalitzades i col·lectives davant d’una orquestra professional formada per solistes i membres de les millors orquestres de Catalunya. El programa pedagògic consta d’un mínim de 90 minuts individuals amb l’orquestra, 30 minuts individuals de tècnica dels instruments de corda amb el concertino Raúl García, a més de 33 hores de classe col·lectiva, una activitat divulgativa a càrrec de la filla del mestre, Narcisa Toldrà, i un concert final. El curs té el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, l’Auditori Municipal de Terrassa, el Conservatori Municipal de Terrassa i l’Associació d’Amics d’Eduard Toldrà, però, a més, per tal que els recursos econòmics dels aspirants no restringeixin el talent dels estudiants, s’ha creat un sistema de beques basat en un projecte de micromecenatge que es pot trobar actiu al web de Verkami.

El termini d’inscripció al curs finalitza aquesta setmana i l’organització ja disposa d’aspirants d’arreu del món, com ara l’Argentina, Corea, Bulgària, els EUA, el Canadà i Itàlia. S’hi ofereixen tres possibilitats de matriculació: com a estudiant actiu, oient per a tot el curs o per a un sol dia. Es pot consultar més informació sobre el contingut i el procés de matriculació al web del curs: www.toldraconductingcourse.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter