Subscriu-te

Thalassa, Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet, i Marc Serra, guanyadors de la primera edició del Concurs Dbut!

El grup Thalassa, premi Dbut! Arrel
El grup Thalassa, premi Dbut! Arrel

Entre els dies 10 i 12 de maig va tenir lloc la final de la primera edició del Concurs Dbut!,  el nou concurs de joves intèrprets de les comarques gironines coorganitzat per les associacions de Joventuts Musicals de Banyoles, Figueres i Girona, i que inclou tres modalitats: Arrel, Jazz i Clàssica.

Així, el divendres 10 de maig, l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles va acollir la final de la modalitat d’Arrel, en la qual va resultar guanyador el grup Thalassa, quartet especialitzat en músiques mediterrànies format per Gemma Humet (veu), Marina Mir (guitarra), Carlos Cortés (percussió) i Felipe Andrés Varela (contrabaix). El finalista va ser el grup Germà Negre.

Guanyador i finalista Dbut! Jazz
Guanyador i finalista Dbut! Jazz

L’endemà, el dissabte 11 de maig, l’espai cultural La Cate de Figueres va ser l’escenari de la modalitat Jazz, en què va resultar guanyador el Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet, format pel saxofonista Lucas Martínez, el trompetista Félix Rossy, el pianista Toni Vaquer, el contrabaixista Pedro Campos i el bateria Roger Gutiérrez. El finalista va ser el grup de jazz vocal Eladio de Limón.

Guanyador i finalista Dbut! Clàssica
Guanyador i finalista Dbut! Clàssica

Finalment, el diumenge 12 de maig va tenir lloc la final de la modalitat Clàssica a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, i en va resultar guanyador el jove pianista Marc Serra, que va interpretar la Sonata en Si menor de Liszt. El finalista va ser el DaCap Quintet.

Les finals es plantejaven com un concert amb dues parts, una per a cadascun dels dos finalistes de cada modalitat, i a banda d’un jurat d’experts, també es va comptabilitzar el vot del públic. Aquest format obert i participatiu va merèixer una gran acollida del públic i dels músics. També un nivell musical excel·lent mostrat en les tres finals va suposar un bon símptoma de la vitalitat musical a les comarques gironines. L’organització ja treballa en la propera edició, la del 2014, en la qual es preveu ampliar modalitats i les seus.

Els tres guanyadors es van endur l’Ouera d’Or de la modalitat respectiva, un trofeu especial obra del creador Jaume Geli que és una bona mostra del to desenfadat però alhora rigorós que caracteritza el Concurs Dbut!, i que lliga amb la imatge corporativa d’un concurs que pretén ajudar els artistes emergents a “sortir de l’ou”. Els finalistes es van endur l’Ouera de Plata.

Els premis de Dbut! consisteixen en sengles concerts remunerats per a cada guanyador, que s’oferiran en les programacions de les dues entitats de Joventuts Musicals que no van acollir la seva final; els guanyadors també passen a incorporar-se a la temporada 2013-14 de la Xarxa de Músiques a Catalunya. Tant els guanyadors com els finalistes es beneficien del Premi Josep Anton Galeras, que consisteix en l’enregistrament d’un CD conjunt de promoció i que ret homenatge a aquest jove doctor i gran melòman, vinculat a JJMM de Figueres i traspassat recentment. A banda de tot això, els guanyadors es beneficien igualment de diverses beques per cursar seminaris, cursos i tallers d’especialització.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter