Subscriu-te

‘¡Todos se burlan de mí!’, un sarau barroc al Teatre de Sarrià

Todos se burlan de mi_02

L’agrupació La Sonorosa, formada per músics professionals especialitzats en la interpretació de música i dansa històrica, presenta l’espectacle ¡Todos se burlan de mí!, que busca reconstruir i interpretar el repertori ibèric dels segles XVII i XVIII i que té com a primer projecte aquest sarau barroc basat en la música de Luis de Briceño, i en què també hi ha música d’Étienne de Moulinié, contemporani francès de Briceño, i autor així mateix de música secular i danses. Les representacions tindran lloc dissabte 30 d’abril (20 h) i diumenge 1 de maig (18 h) al Teatre de Sarrià.

La Sonorosa deriva de la companyia especialitzada en òpera barroca WorkinGOpera, creada el 2012, que l’any 2013 va presentar Il ritorno d’Ulisse in patria de Claudio Monteverdi, en una versió i adaptació musical d’Edwin García.

Enguany, novament liderada pel músic colombià fincat a Barcelona Edwin García, la companyia presenta aquest espectacle que, darrere el suggerent títol ¡Todos se burlan de mí!, proposa un espectacle de caràcter còmic i satíric que il·lustra la introducció de la moda de tocar la guitarra als circuits cortesans francesos de principis del segle XVII.

Todos se burlan de mi

La posada en escena, a càrrec de Maria Albadalejo, amb direcció escènica de Jordi Pérez Solé, té lloc a la sala d’estar d’una dama espanyola que viu a París i que rep, inesperadament, la visita d’un grup de músics espanyols que inicien un sarau on les guitarres, la dansa, la música, la vivacitat, la recitació i la picardia són protagonistes. La Sonorosa ofereix un espectacle basat en la fidelitat documental de la interpretació musical, i incorporant elements de dansa, literatura i iconografia barroca en la seva proposta escènica.

Els protagonistes són una núvia exigent, un casat indignat, una dama que s’acusa d’incomplir els deu manaments, el joc del malvat o villano, un capellà, un borni, un bon vi, una dona insaciable, representats pels músics que formen part d’aquest sarao liderat per Edwin García, guitarrista i director en aquesta producció. Música composta per ser acompanyada principalment per instruments de corda polsada, com és la guitarra, en l’espectacle destaquen els guitarristes Belisana Ruiz, Xavier Soler, Jakob Lenson i Stanislas Germain (a càrrec també del llaüt), a més del violinista Pavel Amilcar, la ballarina Anna Romaní, el baríton Sebastián León i la soprano Anaïs Oliveras.

L’espectacle parteix de la reconstrucció estètica i musical del llibre Método mui facilissimo para aprender a tañer la guitarra a lo español, que va publicar Luis de Briceño a París el 1626. Les fonts musicals i literàries, la iconografia i les cròniques han estat els pilars de la creació d’aquest espectacle.

El integrants de La Sonorosa són professionals especialitzats en la interpretació de música i dansa històrica, formats en importants centres a nivell internacional, com l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Schola Cantorum Basiliensis de Suïssa, Université de Mont-real, Institut del Teatre de Barcelona i Royal College of Music de Londres. A més de les seves carreres individuals com a solistes, han participat en grups de música antiga de nivell internacional, com Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations, Al Ayre Español, Ensemble Gilles Binchois, L’Eventail, Ensemble Donaires, Compañía Nacional de Teatro Clásico, Le Poème Harmonique, La Cethera Ensamble, Orquestra del Gran Teatre del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música.

Més informació i venda d’entrades: www.teatredesarria.entitatsbcn.net i www.lasonorosa.com; o als telèfons 649866977 i 932039772.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter