Subscriu-te

Estiu al Palau presenta un concert simfònic i quatre recitals de piano

El dilluns 9 de juliol (Sala de Concerts, 20 h), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida pel seu titular, Manel Valdivieso, inaugurarà el cicle Estiu al Palau, que es completarà amb quatre recitals de piano els dilluns del mes d’agost (Sala de Concerts, 20 h), a càrrec de Noelia Rodiles, Levon Avagyan (guanyador del Concurs Maria Canals 2017), Alba Ventura i Daniel Ligorio.

La JONC oferirà un programa que inclou el Divertiment per a orquestra de L. Bernstein i la Simfonia núm. 1, en Re major, “Tità” de G. Mahler. Creada el 1993, els objectius principals de la JONC són facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país, tot complementant la tasca que en aquest terreny es du a terme als conservatoris i centres superiors, i col·laborar activament en la seva inserció professional. La seva activitat s’articula principalment mitjançant estades de treball i concerts simfònics i de cambra adreçats al públic en general.

Noelia Rodiles. © Albert Costa

El 6 d’agost, la pianista asturiana Noelia Rodiles interpretarà obres de F. Schubert (Adagio en Sol major), G. Ligeti (Musica ricercata, obra inclosa en el seu primer enregistrament amb Solfa Recordings, disc distingit com a Excepcional del Mes per la revista «Scherzo»), Robert Schumann (Papillons, op. 2) i de J. S. Bach–F. Busoni (Chaconne, de la Partita núm. 2). Rodiles ha ofert concerts com a solista i amb orquestra a les principals sales d’Espanya i també a Europa i Sud-amèrica, i ha participat en nombrosos cicles i festivals. Va rebre el primer premi del Concurs Nacional de Piano Ciutat d’Albacete i el primer premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Juventudes Musicales de España (especialitat de música de cambra), així com també ha estat premiada en altres concursos de piano, com el Rotary Club de Palma de Mallorca i el Ricard Viñes de Lleida.

Levon Avagyan

El recital de Levon Avagyan serà el 13 d’agost i comprendrà obres d’E. Grieg (Suite Holberg, op. 40), F. Liszt (Venezia e Napoli), R. Schumann (Fantasia, op. 17) i A. Skriabin (Fantasie, op. 28). El triomf del pianista armeni en el Concurs Internacional de Música Maria Canals a Barcelona l’any passat venia precedit d’una carrera musical extraordinària, amb més de deu guardons obtinguts en concursos internacionals. Entre les seves actuacions recents, cal destacar-ne amb les orquestres simfòniques de Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada, Bilbao, Tenerife, Porto, l’Orquestra Filharmònica de Belgrad, Sinfonietta Eslovaca, Orquestra de Cambra d’Imola i la Jove Orquestra de Cambra d’Stuttgart. Properament realitzarà dos enregistraments discogràfics amb el segell Naxos.

Alba Ventura. © Ricardo Ríos

Per la seva banda, la catalana Alba Ventura iniciarà el seu recital, el 20 d’agost, amb l’obra Arabesque de Jordi Cervelló, seguida per quatre peces de C. Debussy (Estampes, La plus que lente, Deux arabesques i L’isle joyeuse) i acabarà amb els llibres primer i segon de la Suite Iberia d’Isaac Albéniz. La pianista s’ha presentat recentment amb gran èxit en gires per la Xina i pels Estats Units, convidada per la Societat Chopin de Connecticut. De les seves darreres temporades cal destacar recitals al Regne Unit, arreu de l’Estat espanyol, la seva participació al Festival de Wissembourg (França), així com concerts amb les orquestres simfòniques de Barcelona, del Gran Teatre del Liceu o de Castella i Lleó. Els seus darrers treballs discogràfics estan dedicats a Rachmàninov i als Études, de Czerny a Rautavaara, amb Aglae Musica, amb gran acollida del públic i la crítica.

Daniel Ligorio

Finament, el 27 d’agost, tancarà el cicle el recital de Daniel Ligorio, que oferirà dues obres de C. Debussy (Estampes i L’isle joyeuse), les danses simfòniques de West Side story de L. Bernstein (arranjades per M. Hauley) i Quadres d’una exposició de M. Mussorgski. “L’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè per sobre de tot és autèntic”, opinava el compositor Xavier Montsalvatge. El pianista català ha ofert recitals en solitari i amb orquestra a les sales i als festivals de més renom del país amb gran èxit de crítica i públic. Els darrers anys ha participat en importants projectes d’enregistraments i estrenes mundials. Actualment prepara per al segell Naxos un enregistrament de trios americans, com també una gira de concerts de promoció del seu darrer àlbum amb la integral per a piano de Manuel de Falla.

Imatge destacada: Manel Valdivieso dirigeix la JONC

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter