Subscriu-te

Una edició reduïda del Festival Bachcelona tractarà de l’afinitat entre Bach i Mendelssohn

El festival bachià per excel·lència del nostre país s’adapta a les dificultats i presenta tres activitats protagonitzades per músics locals que tindran lloc entre el 7 i el 16 de juliol i amb la col·laboració amb diverses institucions de la capital catalana.

John Eliot Gardiner, el pianista Carles Marigó, un quartet de corda del Gran Teatre del Liceu i la soprano Elionor Martínez són els caps de cartell de la vuitena edició del Bachcelona, que s’ha vist dràsticament reduïda com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19 i de les mesures de seguretat que en deriven.

Així, davant la impossibilitat de traslladar tota la programació a l’any que ve –precisament per poder mantenir els compromisos ja adquirits per al 2021–, tan sols tres de les gairebé vint activitats previstes tindran lloc finalment aquest proper mes de juliol.

Un dels plats forts, el concert del pianista Carles Marigó al Palau de la Música, s’ha vist reconvertit en concert inaugural, amb canvi de data –serà el 7 de juliol– i de sala –a la Sala de Concerts en comptes del Petit Palau–, a fi de permetre el distanciament entre el públic en una de les primeres cites que la sala modernista acollirà després del reinici de l’activitat. El programa confrontarà Bach i Mendelssohn, però també el compositor barroc amb la música contemporània incorporant una estrena de Joan Magrané i una improvisació del propi intèrpret. 

Una altra de les activitats habituals dels últims anys, la projecció de documentals a la Filmoteca de Catalunya, també es podrà dur a terme: el 10 de juliol s’hi projectarà un documental de la BBC en què el director britànic John Eliot Gardiner parla de l’espiritualitat de l’obra de Bach com a manifestació sensible del drama de Crist. La presentació d’aquest treball –que també fa referència a Mendelssohn– serà a càrrec de Josep Domènech i Daniel Tarrida, director del Festival.

El Festival es clourà amb un concert als Jardins del Recinte Modernista de Sant Pau en col·laboració amb músics del Gran Teatre del Liceu i amb la soprano Elionor Martínez com a solista, que interpretaran quartets de corda i àries de Bach i Mendelssohn. El concert, que tindrà lloc el 16 de juliol, s’emmarca en el cicle Les Cambres del Liceu i en una nova col·laboració amb el Festival Cruïlla, que s’ha reformulat en la seva versió XXS en un format atomitzat per omplir tota la ciutat de música.

Bachcelona aprofita l’avinentesa per anunciar ja dues produccions del festival del 2021: la inauguració amb Cantates de Bach a càrrec de Shunske Sato a L’Auditori i un concert al Palau de la Música en què Laurence Dreyfus dirigirà el Phantasm Consort i Kenneth Weiss en una interpretació de L’art de la fuga.

Per a més informació, consulteu el web del festival aquí.

Imatge destacada: fragment d’una aquarel·la de Felix Mendelssohn (1847).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter