Subscriu-te

Una setantena d’institucions, entitats i intèrprets participaran als actes del centenari d’Alícia de Larrocha

L’Associació Alícia de Larrocha, creada expressament amb motiu d’aquest centenari, ha organitzat una gran quantitat d’actes sobretot concerts i recitals, però també xerrades i exposicions per celebrar, el 2023, el naixement de la pianista, una commemoració a la qual el Govern dona rang oficial.

Alícia Torra, filla de la pianista, és la comissària de l’Any Alícia de Larrocha, que té com a objectius principals donar a conèixer la part més desconeguda, tant de l’artista com de la persona –principalment als joves i estudiants de música d’ara, que seran els probables músics o aficionats del futur–, i aconseguir fer arribar al públic en general la importància de la figura d’Alícia de Larrocha dins de la cultura i la història musical del país, així com la seva projecció internacional.

Un dels actes principals que s’han organitzat tindrà lloc el 22 de maig –la vigília del dia exacte en què s’escaurà el centenari–, a l’Auditori Axa de Barcelona, on està previst que participin alguns convidats i Alícia Torra. El presentador Albert Galceran parlarà d’Alícia de Larrocha –que se sentirà tocar i parlar en vídeos i àudios– d’una manera distesa, amb la intenció de donar a conèixer la seva part menys coneguda.

Així mateix, el 26 de novembre, a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona s’organitzarà una marató de pianistes en representació d’aquest col·lectiu. Serà un reconeixement a l’activitat pedagògica de De Larrocha, ja que si bé no tots la van poder conèixer personalment, sí que, d’una manera o altra, l’han tinguda com a referent.

A més d’aquestes activitats organitzades de manera pròpia per l’Associació Alícia de Larrocha, al llarg de tot l’any 2023 se’n desenvoluparan d’altres, com ara exposicions itinerants a conservatoris, biblioteques, centre cívics o centres culturals, xerrades a càrrec de divulgadors musicals especialistes en la matèria, i un espectacle familiar que en recrearà la figura a través de titelles creats per la companyia Mai tant Teatre, a més d’una exposició organitzada conjuntament amb la Fundació Victoria de los Ángeles sobre les dues figures internacionals, concebuda per Rafael R. Villalobos i comissariada per Pep Gorgori.

Nombrosos recitals i concerts programats per diverses entitats musicals del país a Catalunya i arreu del territori de l’Estat espanyol i en algunes ciutats estrangeres, que també s’adheriran al centenari, formen part igualment de l’esdeveniment que el mes d’agost passat va ser inclòs per la Generalitat de Catalunya en el programa de commemoracions oficials del 2023.

Imatge destacada: (c) Toni Bofill.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter