Subscriu-te

Veredicte del I Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral”

Imatge de la Festa de la Música de l’any 1917 al Palau de la Música Catalana. © Fons fotogràfic de l’Orfeó Català-Centre de Documentació de l’Orfeó Català. Autor de la fotografia: Frederic Ballell
Imatge de la Festa de la Música de l’any 1917 al Palau de la Música Catalana. © Fons fotogràfic de l’Orfeó Català-Centre de Documentació de l’Orfeó Català. Autor de la fotografia: Frederic Ballell

La FCEC dóna a conèixer els guanyadors dels VI Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral. Les obres premiades en ambdós certàmens s’estrenaran el 28 de febrer de 2016 en la Festa de la Música Coral.

El I Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral”, creat per l’Orfeó Català per incentivar la nova creació coral catalana i internacional, ja té veredicte. La iniciativa, que recupera l’esperit originari de la Festa de la Música Catalana, creada per l’Orfeó Català l’any 1904 amb l’objectiu d’impulsar la composició coral catalana, culminarà en la Festa de la Música Coral. L’esdeveniment tindrà lloc el 28 de febrer de 2016, i s’hi estrenaran les obres guardonades, tant del Concurs Internacional de Composició Coral com dels Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral; així mateix es farà el lliurament dels premis als compositors guardonats.

Veredicte del I Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral”

El jurat del I Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral”, format pels directors i compositors de prestigi internacional següents: Antoni Ros Marbà, director i compositor, com a president del jurat; Benet Casablancas, compositor; Xavier Pagès i Corella, director i compositor; Fredrik Malmberg, director de l’Eric Ericsons Kammarkör de Suècia, i Josep Vila i Casañas, director de l’Orfeó Català i compositor, reunit a Barcelona el 24 d’octubre de 2015, ha decidit premiar les obres següents:

Premi a la millor composició coral per a cor mixt, a Come fontana piena, madrigale, del català Joan Magrané Figuera.

Premi a la millor composició coral per a veus iguals, a The players ask for a blessing, del britànic Paul Ayres.

Premi a la millor composició coral per a cor infantil, a Brujas, hadas y sirenas, de l’alacantina Concepción Meseguer.

Premi a la millor composició coral per a cor juvenil, a Three japanese songs, del català Gerard López Boada.

El jurat concedeix una menció especial, com a millor composició sobre text català, a Cançó de l’home parat al cantó, sobre un poema de Vicent Andrés Estellés, de la barcelonina Mariona Vila.

Excepcionalment, el jurat ha cregut oportú atorgar una menció especial en la categoria de cor mixt, a Why is my verse, basada en un sonet de Shakespeare, de Josep Maria Guix.

Veredicte dels VI Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral

El jurat dels VI Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral, per a composicions sobre text català i harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes de nivell de dificultat baix/mitjà, en dues categories –veus mixtes i veus iguals–, format per: Bernat Vivancos, compositor i director; Josep Lluís Guzmán, compositor; Josep Lluís Valldecabres, director; Pere-Mateu Xiberta, compositor, pianista i director, i Xavier Pastrana, director, reunits a Barcelona el 28 de novembre de 2015, ha decidit fer públic el veredicte següent:

Premi a la millor composició coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus mixtes, de nivell de dificultat interpretativa mitjà/baix, a Els somnis de l’Helena, del català Josep Barcons Palau. El jurat ha atorgat un accèssit a Festa Major, del també català Jordi Sansa Llovich.

Premi a la millor composició coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus iguals, de nivell de dificultat interpretativa mitjà/baix, a Cançó de fer camí, de l’argentí Juan Bernardo Latini.

Les categories d’harmonització a cappella de cançons tradicionals dels territoris de parla catalana, per a veus mixtes i veus iguals, respectivament, han quedat desertes.

La Festa de la Música Coral

La Festa de la Música Coral, que se celebrarà el diumenge 28 de febrer de 2016 (18 h), vol ser un punt de trobada del món coral català i en l’edició del 2016 participaran: Cor Jove de l’Orfeó Català, Cor Madrigal, Cor de Noies Exaudio d’Igualada, Cor Plèiade de Granollers i Cor Infantil de Sant Cugat del Vallès. Serà una celebració musical –entrades a un preu únic de 6 euros– en què es lliuraran els guardons als premiats d’aquest Concurs Internacional de Composició Coral “Festa de la Música Coral” i dels Premis Internacionals Catalunya de Composició Coral, promoguts aquests darrers per la FCEC des de fa sis edicions. Així mateix, s’hi estrenaran les obres guanyadores dels dos certàmens. La Festa de la Música Coral constituirà una celebració conjunta de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració imprescindible de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’esdeveniment facilitarà alhora la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors.

Les obres premiades seran editades per la FCEC, publicades en la seva “Col·lecció Coral” i distribuïdes a totes les entitats federades i d’altres que ho demanin. La FCEC s’encarregarà d’enregistrar en CD les obres premiades i de fer-ne la difusió pertinent.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter