Subscriu-te

Vindicació del mestre Llobet amb una edició especial del Certamen Miquel Llobet 2012

El dijous 18 d’octubre Miquel Llobet serà homenatjat públicament amb la col·locació d’una placa commemorativa a la plaça dels Sants Just i Pastor de Barcelona, prop on va néixer

L’organització del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet –que tindrà lloc entre els dies 7 i 11 de novembre, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona– ha organitzat una sèrie d’actes entorn d’aquesta 9a edició del concurs amb la finalitat de vindicar definitivament la figura del guitarrista català Miquel Llobet, de qui l’any 2013 es commemoraran els 75 anys del traspàs.

Aquests actes començaran el dijous 18 d’octubre (coincidint amb la data de naixement de Miquel Llobet) amb la col·locació d’una placa commemorativa en memòria del mestre Llobet a la plaça dels Sants Just i Pastor de Barcelona (Llobet nasqué al carrer de la Palma de Sant Just). L’acte, que té el suport de la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona, començarà a les 16.30 hores i hi participaran la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs; el guitarrista Eulogio Dávalos, fundador del Certamen; Josep Maria Mangado, guitarrista i president del Cercle Guitarrístic de Catalunya, que glossarà la figura de Miquel Llobet; i el tinent d’alcalde i president la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona, Jaume Ciurana. Clourà l’acte l’Ensemble de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona amb la interpretació d’una obra de Sergi Vicente, escrita especialment per a aquesta ocasió.

Les activitats continuaran durant tot el mes d’octubre fins al 12 de novembre, amb el lliurament de premis del Certamen al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Entremig, 12 concerts i diversos actes culturals entorn de Miquel Llobet: exposicions, visites comentades, etc. Els concerts estaran protagonitzats per l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, l’Orquesta de Pulso y Púa Nuestra Señora de Tejada, el Grup Alturas, el Guitar Duo Klingeberg-Montes, el Dúo Manzano-García, i els guitarristes Alberto d’Alessandro, Javier Riba, Andrés Madariaga, Marcos Puña, Damián Verdún, Freddie Domínguez, Gerard Manero, Antonio Zarco, i Lazhar Cherouana; i el concert de guitarra i quartet de corda que clourà el certamen, l’11 de novembre, amb el Quartet Glinka.

Miquel Llobet (Barcelona, 1878-1938) va ser compositor i guitarrista virtuós, precursor de l’escola moderna de guitarra clàssica. El gener de l’any 1995, la «Revista Musical Catalana» (número 123) publicà un dossier dedicat a Miquel Llobet, amb sengles articles de Romà Escalas, Carles Trepat i Fernando Alonso, i Jaume Comellas. El Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet va ser fundat el 1995 pel mestre i guitarrista xilè Eulogio Dávalos i és organitzat per l’entitat Iberamerik Concert, que ell dirigeix. El Certamen és obert (sense distinció de nacionalitat) a guitarristes que el 2012 no hagin complert 35 anys i s’hi atorgaran tres premis: 5.000, 3.000 i 1.500 euros –a més d’altres premis especials–; el termini d’inscripció acaba el 12 d’octubre.

Per a més informació sobre les bases del concurs, el programa que cal preparar i el detall dels actes commemoratius i dels concerts, es pot consultar: www.certamenllobet.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter