Subscriu-te

Vint anys del Festival de Música de Sant Fruitós de Bages

Àngel Òdena i Marco Evangelisti
Àngel Òdena i Marco Evangelisti

Entre els dies 10 i 31 de juliol tindrà lloc la 20a edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, amb quatre concerts al mes de juliol, cada dijous a les 22 h, al Mas Sant Iscle. La trobada musical s’iniciarà amb un recital líric del baríton Àngel Òdena, acompanyat al piano per Marco Evangelisti, interpretant cançons i àries de Toldrà, Tosti, Verdi i Sorozábal, entre altres autors.

Imatge amb la mezzosoprano Mireia Pintó, el pianista Vladislav Bronevetski i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48
Imatge amb la mezzosoprano Mireia Pintó, el pianista Vladislav Bronevetski i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48

Seguiran les actuacions de l’Ensemble O Vos Omnes, sota la direcció de Xavier Pastrana, que oferirà el programa “Un Nadal a 40º”; l’ensemble de Carles Cases, amb la proposta “Carles Cases en blanc i negre”, i clourà el Festival la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetski i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que oferiran un concert amb obres de Mozart, Chopin i Toldrà, entre altres compositors.

Vint anys d’història

El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es va iniciar l’any 1995, amb una primera edició que constava de dos concerts, i que es va fer a l’Església Parroquial de Sant Fruitós; anteriorment, l’any 1994, s’havia fet un concert a la mateixa església, a càrrec de la mezzosoprano manresana Mireia Pintó i del pianista rus Vladislav Bronevetski, ambdós residents a la localitat. La gran acollida que va tenir aquell primer concert va animar l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a impulsar el naixement d’un festival que va començar amb un format de dos concerts, posteriorment va passar a tres, i més tard al format actual de quatre. També es tractava d’una proposta que cobria el buit que hi havia a nivell comarcal en el camp dels festivals musicals d’estiu.

Una de les peculiaritats del Festival, que es manté des de l’inici i que ja és tradició, és que els concerts coincideixen amb els dijous del mes de juliol, decisió que s’ha mostrat positiva, en valorar que a l’estiu la gent de les comarques interiors acostumen a passar els caps de setmana a prop de la costa o de la muntanya. El Festival ha passat per diferents escenaris –església parroquial, Teatre Casal Cultural i monestir de Sant Benet de Bages– fins a arribar, l’any 2001, al Mas Sant Iscle, escenari actual. El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages va prendre el sobrenom de Memorial Eduard Casajuana en honor de qui fou professor de música i alcalde de Sant Fruitós de Bages, Eduard Casajuana i Roca (1922-1991).

Les primeres edicions van afavorir que un col·lectiu d’afeccionats a la música clàssica es constituís en associació l’any 2001. Així nasqué l’Associació Música Clàssica Memorial Eduard Casajuana, que és l’organitzadora del Festival, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Fruitós que es renova anualment.

Aquestes vint edicions del Festival de Música de Sant Fruitós de Bages han estat possibles gràcies a la complicitat dels artistes, a un públic fidel i a les institucions i entitats privades que durant tots aquests anys hi han donat suport.

Les entrades de l’edició d’enguany tenen un preu de 20 euros i l’abonament als quatre concerts costa 60 euros. Per a més informació i venda d’entrades: www.festivalsantfruitos.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter