Subscriu-te

Vuit concerts al 32è Cicle d’Orgue de la catedral de Barcelona

El proper dimecres 20 d’octubre començarà la 32a edició del Cicle d’Orgue de la catedral de Barcelona a càrrec de l’organista barceloní Aaron Ribas, guanyador del 82è Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, amb un programa amb obres de Bach, Chopin, Migó, Vierne i Debussy. El cicle, del qual l’organista Juan de la Rubia és el director artístic per tercer any consecutiu, consta de vuit concerts, que tindran lloc cada tercer dimecres de mes (20 h), fins al maig del 2022. La catedral de Barcelona continua apostant per les activitats musicals de qualitat, amb la voluntat de posicionar el Cicle d’Orgue entre les cites musicals destacades de la ciutat i del país i seguir recollint els èxits de públic i crítica obtinguts en les dues darreres edicions.

L’orgue de la catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït al segle XVI i després de diverses reformes va ser restaurat l’any 1994 per l’orguener Gabriel Blancafort. Té 57 registres repartits en 4 teclats i pedal. Gràcies a les seves mida i possibilitats, permet la interpretació de repertori de diferents èpoques i estils, tots presents en aquest 32è Cicle d’Orgue, amb organistes de gran renom de diferents procedències i generacions, intèrprets residents o vinculats a l’Estat espanyol i amb la incorporació d’algun intèrpret estranger.

Així, hi prendran part successivament els organistes Víctor M. Baena, premiat al Concurs Nacional d’Orgue de Burgos; el professor d’orgue i piano Jordi Pajares; l’organista auxiliar de la catedral de Girona i organista de la basílica de Castelló d’Empúries, Pau Riuró; la catedràtica emèrita del Conservatori de Sant Sebastià, Loreto F. Imaz; la professora d’orgue del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, Maria Nacy; Herman Jordaan, guanyador del prestigiós St. Albans International Organ Festival, i Christophe Guida, organista titular de la basílica del Sagrat Cor de Marsella.

Aquest cicle manté les col·laboracions externes que es van iniciar l’any passat amb el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) i el Concurso Nacional de Órgano Francisco Salinas de Burgos, amb la participació dels organistes Herman Jordaan i Víctor M. Baena, respectivament.

Els concerts a la catedral de Barcelona són d’entrada lliure, però es demanarà al públic una aportació mitjançant taquilla inversa per col·laborar amb les despeses del Cicle. També es desenvoluparan observant les mesures preventives de la COVID-19, és a dir, amb circuits d’entrada i sortida diferenciats, ús obligatori de mascareta, dispensadors de gel hidroalcohòlic i distàncies de seguretat entre els bancs.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter