Subscriu-te

XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

The Gourmets Vocal Quartet
The Gourmets Vocal Quartet

El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic presenta una nova edició, l’onzena, que vol explorar la religiositat en les seves múltiples manifestacions culturals, tot superant temporalment el marc del calendari litúrgic cristià centrat en la Setmana Santa. Es tracta d’una recerca de l’espiritualitat a través de la música, més enllà de les diverses manifestacions religioses que es congreguen a Europa, i amb la qual Vic vol posicionar-se, junt amb altres propostes culturals, com a candidata a capital del diàleg interreligiós.

El Festival tindrà lloc principalment a la capital osonenca entre el 28 de març i el 31 de maig, i inclou com a màxim atractiu una producció nova de Jordi Savall i les seves formacions en el marc de l’Acadèmia que el mestre de la música antiga hi du a terme anualment.

El Festival de Música Religiosa de Vic recull la iniciativa inicial de l’antiga Caixa Manlleu, l’Ajuntament de Vic i diverses parròquies de la ciutat, i enguany s’estén pel territori de les comarques veïnes, el Ripollès i la Garrotxa, amb dos concerts a Ripoll i Olot. Serà concretament el concert “Gospel & Soul”, protagonitzat pel quartet vocal The Gourmets, una formació catalana especialitzada en el repertori dels espirituals americans i la influència del jazz, que oferiran tres sessions del seu programa: Vic, 2 d’abril; Olot, 18 d’abril, i Ripoll, 26 d’abril.

El Festival donarà el tret de sortida el dissabte de Rams, 28 de març, amb la fanfara de Rams, a les 7 h del matí, a la plaça del Bisbe Oliba, a càrrec d’alumnes i professors del Conservatori de Vic. El mateix dia, a les 8 h, es recuperarà la tradicional missa cantada a l’església de Sant Domènech, a càrrec de l’Orfeó Vigatà.

Dissabte Sant el grup de cambra del Conservatori de Vic actuarà al Museu Episcopal en diverses sessions, tot fusionant-se amb l’art que conserva aquest magnífic museu.

El Festival, ja conclòs el període litúrgic de la Setmana Santa, continuarà amb el concert del cinquè aniversari de L’Atlàntida de Vic, en què diverses corals osonenques i l’Orquestra de Cambra de Vic oferiran el conegut i festiu Gloria d’Antonio Vivaldi a la sala gran de l’auditori esmentat el 26 d’abril. Pocs dies després, el dia 30, el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i el Quartet Arcattia oferiran a l’església barroca de la Pietat l’Stabat Mater de Pergolesi.

El Col·lectiu Brossa
El Col·lectiu Brossa

Ja al mes de maig, el Quartet Col·lectiu Brossa oferirà un interessant repertori de música klezmer –música festiva interpretada en els rituals de la religió jueva– en un concert que tindrà lloc el dia 8 de maig a la Sala Joaquim Maideu de L’Atlàntida amb el lema “Al jardí de l’Edèn”.

Jordi Savall © David Ignaszewski
Jordi Savall © David Ignaszewski

El Festival es clourà el 31 de maig amb el concert de Jordi Savall i les seves formacions Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya juntament amb els finalistes de la VI Acadèmia professional de recerca i interpretació musical. El programa, que proposa la interpretació dels Dixit Dominus de Vivaldi, Händel i Mozart, és un programa inèdit que els intèrprets estrenaran a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic.

Les entrades als concerts oscil·len entre els 10 i els 30 euros (excepte els gratuïts) i es poden obtenir a través del web www.latlantidavic.cat o a les taquilles de L’Atlàntida.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter