Subscriu-te

Benet Casablancas, compositor resident a Bremen

© Quim Roser
© Quim Roser

El compositor sabadellenc Benet Casablancas ha estat designat compositor resident a la ciutat alemanya de Bremen amb un programa que comprèn concerts i alguna estrena, així com diverses classes magistrals al Conservatori de Frankfurt i a la Hochschule de Bremen. Durant la residència es podran escoltar nou obres de cambra (Sis glosses sobre textos de Cees Nooteboom; Ària per a flauta i piano; Albumblätt für Arriaga; Set haikus per a sextet; Dues peces per a clarinet i piano; Una pàgina per Chopin, per a piano; Ricercare per Chillida, per a violoncel sol; Epigrames cervantins per a piano, i Pastoral. Concertino per a saxòfon contralt i sextet) i una per a orquestra (Sogni ed Epifanie). La residència es desenvoluparà al llarg d’aquest any i el que ve a Bremen, Frankfurt, Saarbrücken (Congresshalle) i Mannheim (Rosengarten), en col·laboració amb el New Babylon Ensemble de Bremen, la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern i la discogràfica Naxos, que editarà el cinquè CD amb obra del compositor –que s’enregistrarà a la Sendesaal de Bremen. Aquesta residència es realitzarà sota els auspicis de l’Institut Cervantes de Bremen i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

També la propera temporada, i en el terreny simfònic, l’obra Tres interludis ha estat programada dins la temporada de l’OBC a l’Auditori de Barcelona, els dies 24, 25 i 26 de novembre de 2017. Per la seva banda, l’obra Sogni ed Epifanie també s’inclou a la temporada de l’Orquesta Nacional de España (ONE), els dies 8, 9 i 10 de juny de 2018, i s’ha programat a la temporada de la Deutsche Radio Philharmonie (Mannheim, 20 i 22 d’abril de 2018). En el terreny de la música de cambra, destaca l’estrena mundial de Widmung (quartet de corda núm. 4), encàrrec del Quartet Casals, que l’estrenarà en la gira dedicada a la integral dels Quartets de Beethoven que el grup iniciarà properament per diverses ciutats europees, com Madrid, Barcelona, Londres, Torí i Viena.

Finalment, en l’àmbit de les publicacions, i com a cloenda de la celebració del 60è aniversari de Benet Casablancas, és prevista la propera aparició d’un llibre monogràfic que repassa la producció musical i la trajectòria artística del compositor (Benet Casablancas. Arquitectures de l’emoció, amb direcció editorial de Javier Pérez Senz. Madrid: Unió Musical Edicions / Fundació SGAE, 2017) i la publicació de dos CD editats per Sony Classical, amb el grup de cambra The London Sinfonietta, i per Columna Música, amb música per a piano.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3
Segueix-nos a Twitter