Subscriu-te
,

Sisè cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer

El Cor Infantil Amics de la Unió en l’espectacle V-E-U-S!
El Cor Infantil Amics de la Unió en l’espectacle V-E-U-S!

Els diumenges 2, 9, 16 i 23 de juliol (20 h) tindrà lloc la sisena edició del cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer, a les esglésies del convent de Sant Domènec i del monestir de Santa Maria de les Franqueses, espais que gaudeixen d’una acústica excel·lent. Així doncs, Balaguer acull un any més aquest cicle de concerts organitzat pel col·lectiu Bada-Pas Iniciatives Culturals, amb la col·laboració d’institucions locals i comarcals, la Generalitat, empreses i comerços de Balaguer, a més d’un públic fidel. Un cicle que també vol posar en valor el patrimoni arquitectònic i històric de Balaguer i que enguany presenta quatre concerts amb propostes atractives i a l’abast de tots els públics.

Inaugurarà el cicle el prestigiós i premiat Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, dirigit pel seu titular, Josep Vila Jover. El cor de veus blanques portarà a Balaguer l’aclamat espectacle V-E-U-S!, que fusiona música i teatre a partir d’obres de gèneres i estils molt diferents; estrenat l’any 2012, s’ha presentat a nombrosos escenaris de Catalunya i també ha sorprès el públic internacional en diversos festivals europeus. En aquest concert també participa el Cor Jove de l’Orfeó Balaguerí (Sílvia Rufach, directora).

Trio Arcattia
Trio Arcattia

El seguirà el concert del trio de corda Arcattia amb un homenatge al poeta Màrius Torres. Format pels músics Quim Térmens, Joan Morera i Lluís Heras, el trio interpretarà peces clàssiques de Mozart, Händel i Corelli en un concert-recital basat en els poemes de Torres, que seran declamats per la rapsoda Ariadna Ventura.

La tercera cita retrà homenatge a l’escriptora Montserrat Roig amb el concert “Montserrat Roig-Paraules d’Avui” (Maria Manau i Frederic Roda, direcció), una selecció d’alguns dels articles recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991, que agrupa la majoria d’articles que Roig va escriure al diari «Avui» fins pocs dies abans de morir. L’actriu Mariona Casanovas recitarà els fragments amb música interpretada a la guitarra per Emili Cuenca.

quintet-vibratango
Quintet Vibratango

Finalment, clourà cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer el Quintet Vibratango (format per Olvido Lanza, violí; Marcelo Mercadante, bandoneó; Àngel Pereira, vibràfon; Narcís Vidal, guitarra; Emiliano Roca, contrabaix), que amb la rapsoda Anna Maluquer homenatjaran el músic Astor Piazzolla. Amb una proposta que fusionarà el tango amb el jazz, el repertori abraça grans clàssics de Piazzolla amb altres temes originals compostos especialment per a l’ocasió, sempre a l’entorn del tango i d’aquest gran mestre, combinant poesia i textos de diferents autors: Borges, Cortázar, Boris Vian, Martí i Pol, Feliu Formosa, Lluís Roda, Pere Rovira…, tots ells escriptors seduïts per la música.

Ja es poden adquirir les entrades (12 euros; anticipada, 10 euros; menors de 12 anys, entrada gratuïta). Tota la informació a www.julioldemusicaipoesia.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter