Subscriu-te

Concert de la GIOrquestra amb Albert Guinovart i Vicenç Prats

Seguint la seva programació estable, l’Auditori de Girona acull el dia 12 d’octubre (19 h) un nou concert de la GIOrquestra –en la seva formació de cambra, amb 22 músics de corda i sota la direcció de Marcel Sabaté–, amb dos reconeguts solistes catalans, Albert Guinovart i Vicenç Prats.

La primera part del concert estarà centrada en compositors internacionals del segle XX, com són Karl Jenkins, amb l’obra Palladio; Malcolm Arnold, amb el Concert núm. 1 per a flauta i cordes, op. 45, i George Gershwin, amb I love rhythm, en orquestració del mateix Albert Guinovart. A la segona part, dedicada al mestre Eduard Toldrà en el 50è aniversari de la seva mort, s’interpretarà l’Adagio de Samuel Barber i el Concert per a flauta, piano i cordes d’Albert Guinovart que va compondre per a Vicenç Prats.

El pianista i compositor Albert Guinovart, assidu dels escenaris catalans, ha centrat la seva activitat musical en diferents vessants, com la interpretació pianística, composició, orquestració i docència. Un dels àmbits que l’ha fet més popular és la composició de musicals (Mar i cel; Flor de Nit; Gaudí, el musical de Barcelona…); també ha compost òperes (Atzar i Alba eterna), abundant música simfònica i de cambra, i música per a pel·lícules –formà part de l’equip d’orquestració de la banda sonora de The Artist, pel·lícula guanyadora de cinc premis Òscar 2012, entre els quals a la millor pel·lícula i a la millor banda sonora.

El flautista Vicenç Prats és el primer flauta solista de l’Orchestre de París des del 1991 –ha col·laborat amb grans directors com Mehta, Solti, Giulini, Boulez, Maazel, Conlon o Barenboim– i també desenvolupa una tasca cambrística i pedagògica, impartint regularment cursos i classes magistrals arreu del món. És professor titular de l’ESMUC des de la seva fundació el 2001 i professor convidat de la Joven Orquesta Nacional de España i de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya.

Per la seva banda, Marcel Sabaté –amb una gran formació musical i una àmplia experiència en direcció, composició, interpretació i docència– és un dels directors emergents del panorama musical actual. A més de ser el director titular de la GIOrquestra –que fundà juntament amb el seu germà Jaume Sabaté–, també és director de l’Orquestra de Cambra de la Garrotxa, Cobla Simfònica Catalana, Cobla Ciutat de Girona i de la Cobla de l’ESMUC. Ha enregistrat més de 50 treballs, tant de solista com de director, i ha actuat per tot Catalunya. La GIOrquestra es presentà per primera vegada en públic el 5 de febrer passat a l’Auditori de Girona (vegeu l’article sobre la GIOrquestra, signat per Josep Pasqual, publicat a la «Revista Musical Catalana» núm. 327, de maig-juny 2012).

Més informació: www.auditorigirona.org  i www.giorquestra.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter