Subscriu-te

Concerts d’hivern al Jardí dels Tarongers

El Cor NovAura clourà el cicle amb el Concert de Nadal
El Cor NovAura clourà el cicle amb el Concert de Nadal

Avui divendres, 14 de novembre, comença el segon cicle de concerts al Jardí dels Tarongers (Sala Vila Arrufat) de la Casa Bartomeu, al barri de Pedralbes de Barcelona. Aquest segon cicle –el primer va tenir lloc l’octubre passat– està integrat per tres concerts, dos de dedicats a la música del Barroc i el Classicisme, i el darrer, el Concert de Nadal, dedicat a la música coral.

Així doncs, avui divendres la pianista Amaia Osés interpretarà la Tocata en Mi menor de Bach, la Sonata en La bemoll major de Haydn i la Sonata en La menor de Schubert. El segon concert serà el 28 de novembre amb la pianista Paulina Dumanaite, que oferirà la Suite francesa núm. 2 en Do menor de Bach, la Sonata núm. 17 en Re major de Schubert i la Sonata op. 81 en Mi bemoll menor, “els Adéus” de Beethoven. Finalment, el 12 de desembre, el Concert de Nadal serà a càrrec del Cor NovAura, formació femenina dirigida per Glòria Fernàndez –directora també del Cor Mitjans de l’Orfeó Català–, que interpretarà un programa amb cançons i nadales tradicionals.

Tots tres concerts tenen lloc en divendres, a les 19.30 h, amb entrada lliure (places limitades i sense reserva), però s’hi proposa una aportació de 5 euros, i tenen una durada aproximada de 40 minuts. En finalitzar el concert se servirà una copa de cava als assistents.

Recordem que el Jardí dels Tarongers (carrer de la Ràbida, 5, a Barcelona) està situat a l’antiga residència que va adquirir l’any 1942 el mecenes i promotor musical Josep Bartomeu. Casa on va organitzar durant més de deu anys, als diversos jardins i espais de què disposava la finca, recitals, música de cambra i actuacions de conjunts corals i orquestrals, i fins i tot petites òperes; també va arribar a tenir un centre de formació de músics. El mecenes va llegar la propietat a la Generalitat de Catalunya amb la condició que s’hi continués fent música. Després de diferents usos –s’hi va instal·lar un centre de documentació musical on es van traslladar documents i arxius–, però sense activitat concertística, l’any 2000 va quedar tancat. Ara el Jardí dels Tarongers torna a l’actualitat i a l’activitat, des que fa uns mesos el Consell Català de la Música hi ha traslladat la seu. Així, recuperant el testimoni de Josep Bartomeu, el Consell Català de la Música inicia una sèrie de concerts temàtics amb la participació de joves músics del país.

Per a més informació, telèfon 93 487 54 17 i www.ccmusica.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter