Subscriu-te

Crossing Lines Ensemble inaugura el cicle de concerts de l’Ateneu Barcelonès

Avui 26 d’octubre es reprenen les activitats musicals a l’Ateneu Barcelonès amb la programació d’un concert de música contemporània del Crossing Lines Ensemble, format a l’ESMUC. El grup, que té com a director artístic Luis Codera Puzo, serà formació resident a l’Ateneu Barcelonès la temporada 2012-13. Amb aquest concert es reprèn el cicle Artistes Residents AB, a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès. L’actuació del Crossing Lines Ensemble, que interpretarà obres de Lindberg, Berio, Saunders, Joan Magrané i improvisació a càrrec del grup, començarà a les 19.30 h.

El Crossing Lines Ensemble es va fundar amb el propòsit de superar els tòpics que tan sovint envolten la nova música. La inusual agrupació dels instrumentistes que integren l’ensemble (flauta, clarinet, saxo, trombó, piano i percussió) permet oferir sonoritats diferents, com les que es podran escoltar en el concert d’aquest divendres, en què es programen obres com la Sequenza VIIb (saxo solista, clarinet, percussió, piano amb e-bow) de Luciano Berio, Crimson per a piano sol de Rebeca Saunders, …Aunque es de noche… (per a clarinet baix, vibràfon i piano) de Joan Magrané o Ablauf  (flauta, clarinet i 2 bombos) de Magnus Lindberg.

El compositor barceloní Luis Codera Puzo basa la seva música en la convicció que tots els elements dins de l’art han d’estar vinculats, fet que el porta a considerar la música com a moviment i relació temporal entre elements i no com una suma d’entitats estàtiques aïllades. Els seus estudis musicals van començar de manera  autodidàctica i més tard estudiant guitarra elèctrica, teoria de la música moderna, piano, trombó i nocions de percussió, tot endinsant-se més endavant en la música moderna, clàssica i electrònica. Es va diplomar en composició amb Agustí Charles a l’ESMUC i va fer un postgrau amb Wolfgang Rihm a la Hochschule für Musik de Karlsruhe, a Alemanya.

L’Ensemble Crossing Lines va néixer a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota la direcció artística de Luis Codera Puzo amb la intenció de crear un focus de música d’avantguarda a Barcelona. Recentment ha guanyat la modalitat de música clàssica als premis INJUVE 2011, organitzats per l’Instituto de la Juventud Español, que el va dur en una important gira de concerts per Espanya.

El concert forma part de la programació de música pròpia de l’Ateneu Barcelonès, que es presentarà properament. Els socis de l’Ateneu tenen entrada gratuïta als concerts, amb reserva prèvia (tel. 93 343 61 21).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter