Subscriu-te

El Barcelona Obertura Spring Festival arriba a la tercera edició entre el 6 i el 30 de març

El Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu i l’Auditori de Barcelona, amb la col·laboració d’Ibercamera, el Conservatori del Liceu i la Franz Schubert Filharmonia han programat entre el 6 i el 30 de març la tercera edició d’aquest festival que pretén posicionar Barcelona com a ciutat de cultura i música.

La iniciativa, impulsada des de Barcelona Global i amb suport de l’Ajuntament de la ciutat, ofereix enguany propostes per a tots els gustos, com l’òpera Pelléas et Mélisande de Claude Debussy que es pot veure al Liceu. El Teatre de La Rambla també ha programat un concert titulat “Els altres Pelléas”, en el qual Josep Pons dirigirà obres de Schönberg, Sibelius i Fauré sobre la mateixa temàtica i acull una exposició de Cristina de Middel i Bruno Morais.

L’òpera, però, també tindrà lloc al Palau de la Música, que aporta al festival les interpretacions en versió de concert de King Arthur i The fairy queen de Henry Purcell, a més de concerts protagonitzats per artistes com Alondra de la Parra, The Tallis Scholars, Les Siècles o François-Xavier Roth, entre d’altres. La sala modernista també acollirà el concert de la Franz Schubert Filharmonia, dirigida per Tomàs Grau i amb el pianista Alexei Volodin com a solista.

Per la seva banda, la proposta de L’Auditori per al festival consta de quatre programes, tres interpretats per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i un quart programa de música de cambra. El violoncel·lista José Mor, el pianista Denis Zozhukhin i la violinista Janine Jansen són alguns dels solistes que hi participaran i, entre els programes, destaca l’estrena de L’harmonia de les formes de Jordi Cervelló i la programació de La pesta de Robert Gerhard. També es farà a L’Auditori el concert de l’Orquestra Simfònica SWR de Stuttgart dirigida per Teodor Currentzis, programat conjuntament amb Ibercamera.

Finalment, i paral·lelament a aquestes activitats, el Barcelona Obertura City+ presentarà gairebé una trentena concerts gratuïts distribuïts pels deu districtes de la ciutat, que giraran al voltant de tres eixos temàtics: dones compositores, fusió Europa i oda a la contemporaneïtat. Els concerts se celebraran en una vintena d’espais, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), la Casa Batlló, la Fundació Miró, la presó Model, l’Auditori de Sant Martí i els centres cívics Pere Pruna, La Sagrera i Fort Pienc, als quals s’afegeixen enguany tres biblioteques i el Museu de la Música.

Aquesta programació compta amb conjunts sortits dels cossos estables del Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori, a més d’estudiants del Conservatori del Liceu i l’ESMUC. Vera Martínez, Elena Rey, Noelia Rodiles, el Trio da Vinci, Mariona Camats i Cristina Cordero en són alguns dels artistes més destacats.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter