Subscriu-te

El cicle Juliol de Música i Poesia a Balaguer torna a la normalitat en l’11a edició

L’onzè cicle d’estiu Juliol de Música i Poesia a Balaguer i Santa Maria de les Franqueses inclourà aquest 2022 els quatre concerts habituals, amb propostes de qualitat, diverses i atractives, protagonitzades per músics i formacions catalanes. Combinar la música i la poesia més exquisides ha estat la base d’aquesta cita musical a la capital de la Noguera que ha comptat amb el suport i la complicitat d’entitats locals i d’un públic fidel que ha anat creixent amb els anys.

El cicle començarà el diumenge 3 de juliol al convent de Sant Domènec amb el concert “El cor en dansa” del Cor Jove de l’Orfeó Català i la pianista Laia Armengol, dirigits per Esteve Nabona. Es tracta d’una proposta que inclou cançó, polifonia i sardanes, del segle XIX al Noucentisme, amb la qual el cicle s’afegeix a l’esdeveniment Balaguer capital de la sardana 2022.

La resta de concerts seran al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, els diumenges 10, 17 i 24 de juliol. El segon serà el programa “Romànticament”, un recital de lied alemany i cançó catalana amb la soprano Ulrike Haller i el pianista Jordi Armengol i l’actor Enric Arquimbau, que inclourà obres Schumann, Clara Wieck, Brahms, Serra i Toldrà. El seguirà el concert “De ferma fusta”, per commemorar el centenari del naixement de Joan Fuster i en el qual s’oferirà el seu vessant poètic a dues bandes, amb la veu de l’actriu Isabel Rocatti i el violoncel de Pau Codina, en un diàleg evocador i punyent. Finalment, clourà el cicle una proposta innovadora, “Audició íntima”, que vol fer viure l’experiència musical d’una manera intensa; un concert de cambra comentat i dialogat entre el duo Blooming, format per la marimba de Ferran Carceller i l’arpa d’Esther Pinyol, i el públic, que podrà intervenir, preguntar i opinar, conduït pel musicòleg i presentador de Catalunya Música Xavier Chavarria. Tots el concerts començaran a les 20 hores.

Organitzat per l’entitat Bada-Pas. Iniciatives Culturals, aquest cicle vol posar en valor el patrimoni arquitectònic històric de Balaguer oferint els concerts de música i poesia a llocs d’una bellesa estètica i qualitat de so extraordinàries, així com fomentar l’aproximació entre el públic i els intèrprets (músics i actors). El cicle celebrà l’any passat el seu desè aniversari afegint un cinquè concert extraordinari de l’Escolania de Montserrat. El 2020, a causa de la pandèmia, s’hi programà un únic concert, a l’exterior del monestir de Santa Maria de les Franqueses, amb la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Mesalles i els actors Carme Sansa i Enric Arquimbau. Més informació i compra d’entrades en aquest enllaç.

Imatge destacada: el cor Lieder Càmera durant el concert de l’any passat a l’església del convent de Sant Domènec, en què celebrà el seu trentè aniversari coincidint amb els deu anys del cicle Juliol de Música i Poesia (imatge obtinguda a través del web de Balaguer TV)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

L' @AcademiaMusica_ va lliurar aquest dimarts els seus guardons anuals a @auditoribcn. Més informació, al nostre web! (Foto: Alice Brazzit) http://www.revistamusical.cat/lacademia-catalana-de-la-musica-lliura-els-premis-alicia-2022-coincidint-amb-el-dia-de-la-musica/

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, un enamorat de Gaudí i continuador de la Sagrada Família
https://bit.ly/3HFvRjR

Segueix-nos a Twitter