Subscriu-te

El cor Lieder Càmera de Sabadell es dissol després de 32 anys d’activitat

Una de les entitats que han marcat el ritme de la vida coral catalana durant les últimes dècades, el Cor Lieder Càmera, de Sabadell, anuncia que la propera temporada 2021-22 serà la darrera i tancarà un recorregut artístic de més de trenta anys impulsat el 1990 per Josep Vila i Casañas.

La temporada 2021-22 del Cor Lieder Càmera arrencarà precisament a la tardor amb tres concerts del programa a cappella Essències, amb el qual acabarà la gira iniciada aquest mes de maig i en què visitarà set ciutats catalanes. Al llarg del 2022 el Cor col·laborarà amb algunes de les millors orquestres del país, que el duran als principals escenaris de casa nostra.

El Cor es dissoldrà un cop acabi la propera temporada per tres raons: les dificultats econòmiques, la manca d’un relleu generacional que en comparteixi l’esperit essencial i l’increment d’oportunitats de professionalització per als bons cantants, fet que dificulta nodrir grups com Lieder Càmera.

Va ser fundat l’any 1990 sota l’impuls de Josep Vila i Casañas, que el va dirigir durant els primers vint anys i que hi va tornar el juliol del 2018 fins ara. El seu projecte actual, que combina la dedicació amateur i la professional ha ofert durant anys uns bons resultats artístics que han atret nombrosos programadors i amb més de cinc-cents concerts, diversos enregistraments discogràfics, produccions operístiques i espectacles de diferents formats a Catalunya i a l’estranger. Com a tal, ha rebut també el suport econòmic, tant de l’Administració com d’institucions privades.

D’altra banda, les transformacions intrínseques del panorama coral català dels últims anys, amb un nombre encara petit però creixent de formacions vocals professionals, a diferència del moment en què es va crear Lieder Càmera, fa més difícil el manteniment de models de cor amateur capaços d’afrontar repertoris d’alta exigència que requereixen un treball a llarg termini per tal de crear un so propi i una personalitat artística única.

Lieder Càmera, que entén que ha contribuït de manera positiva a aquesta evolució del cant coral a Catalunya, deixa el seu llegat en mans del fundador i director actual, Josep Vila i Casañas.

Imatge destacada: (c) Cor Lieder Càmera.

Descarregar PDF

1 comentari

  • És una llàstima que des de l’administració no s’hagi tingut en compte les reivindicacions d’un dels millors cors del país. Em sap molt greu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter