Subscriu-te

El festival Primavera LIFE reprèn el tema “La invitació al viatge”

El festival de lied produït per la Fundació Victoria de los Ángeles, que l’any passat tot just va poder presentar la programació abans de veure’s estroncat per la pandèmia, reprèn l’itinerari iniciat la tardor passada al LIFE Victoria amb el tema “La invitació al viatge”.

El festival arrenca diumenge 28 amb un Winterreise de Schubert en format escènic, dirigit per Rafael Villalobos, amb el contratenor Xavier Sabata i Francisco Poyato al piano. Villalobos –sevillà format, entre d’altres, a l’ESMUC– s’inspira en el teatre de Samuel Beckett per a la dramatúrgia d’aquest espectacle que convida a reflexionar sobre un dels temes tabú de la societat actual: la salut mental. Aquesta producció és fruit d’una col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i el LIFE Victoria que es podrà veure a l’auditori del CaixaForum.

El festival continuarà amb el Cançoner italià d’Hugo Wolf que oferiran la soprano Christiane Karg i el baríton Julien van Mellaerts, acompanyats per Simon Lepper, a la seu oficial del Sant Pau Recinte Modernista el dia 6 d’abril.

Un altre concepte vinculat amb els viatges, l’evasió, inspira el recital de la soprano Sylvia Schwartz –programada inicialment la primavera passada– i Malcolm Martineau el 22 d’abril, amb obres de Schubert, Granados i Poulenc.

L’únic cantant local del cartell és el tenor David Alegret, que, acompanyat pel pianista Rubén Fernández Aguirre, l’11 de maig retrà homenatge a la figura de Josep Carner, del qual l’any passat es va commemorar el cinquantenari de la mort a l’exili. El programa inclourà l’estrena de noves composicions d’Antoni Ros Marbà, Antoni Parera Fons i Francesc Prat.

El Primavera LIFE reprèn també la col·laboració internacional iniciada el 2019 amb l’Académie de l’Abbaye de Royaumont-Musée d’Orsay de París, fruit de la qual actuaran a Barcelona dos duets d’aquest projecte, integrats per Elena Harsányi i Toni Ming Geiger –d’una banda– i Michael Rakotoarivony i Teodora Oprisor –de l’altra. Aquest recital tindrà lloc al claustre del monestir de Sant Cugat l’1 de maig, en una nova col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, ciutat on Victoria de los Ángeles va viure els últims anys de la seva vida.

A més dels concerts i recitals, la formació continuarà constituint una part essencial del Primavera LIFE, com també ho és de la Fundació Victoria de los Ángeles. Així, s’hi oferiran tres cicles de classes magistrals: dos de lied i un de cançó catalana i espanyola. Els dos primers seran, respectivament, a càrrec del pianista britànic Simon Lepper –de l’1 al 9 d’abril al Museu de la Música, amb recital final de participants el 10 d’abril– i de Malcolm Martineau –del 21 al 23 d’abril al Sant Pau Recinte Modernista. Les classes dedicades a la cançó catalana i espanyola seran impartides per David Alegret i Rubén Fernández Aguirre del 12 al 14 de maig a l’Escola de Música Victoria de los Ángeles de Sant Cugat, amb recital final al mateix centre el 15 de maig. D’altra banda, les classes magistrals i el recital de la soprano Felicity Lott, anunciats el juliol passat, se celebraran l’abril del 2022.

Finalment, el festival posa en marxa els Capvespres de Sant Pau, consistents en una visita exclusiva al recinte modernista seguida d’un recital a la Sala Domènech i Montaner a càrrec d’alumnes del Màster de Lied Victoria de los Ángeles de l’ESMUC. N’hi haurà dos: el 17 d’abril amb Nerea Benavent i Elena Cid, i el 22 d’abril amb Belén Roig i Ester Lecha.

D’aquesta manera el Primavera LIFE reprèn l’itinerari començat la tardor passada amb el tema de “La invitació al viatge” que acabarà la tardor vinent amb “Els viatges de l’ànima”.

Imatge destacada: (c) Óscar Romero.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter