Subscriu-te

El DeltaChamber Music Festival celebra la sisena edició del 3 al 8 d’agost

El Festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre tornarà a reunir enguany un grup de solistes del país amb trajectòries consolidades internacionalment, donades les dificultats de mobilitat internacional que ha comportat la pandèmia.

A través dels seus concerts i trobades multidisciplinars (que vinculen la música amb la pedagogia, la filosofia, l’arquitectura o la cuina), els directors Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz han dissenyat una sisena edició del Delta Chamber Music Festival que porta per títol “Òpera, cambra, acció!”.

La música de l’òpera de Mozart Don Giovanni, en un arranjament original de l’època per a octet de vents, serà el fil conductor de l’edició amb interludis musicals contrastats i en diferents formacions de cambra. L’obertura recupera el format del concert individual (en què un músic toca per a un únic oient) introduït l’any passat, dels quals se’n faran una vintena durant els dies 3 i 4 d’agost a l’església de Poblenou del Delta i al Mercat Municipal d’Amposta.

Enguany, de fet, el festival s’estén territorialment per primera vegada amb concerts a Alcanar –a càrrec del quartet de corda Atenea, guanyador del tercer Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival- i a Tortosa, en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana. Els dies 6 i 7, tindran lloc els concerts centrals al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, amb un programa en dos actes, guiat per una narradora i amb la instal·lació efímera guanyadora resultant del concurs fet per quart any consecutiu per la demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Els músics participants enguany al festival són Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz, clarinets, Josep Maria Domènech Lafont i Marc Borràs Castell, oboès, Higinio Arrue Fortea i Juan Pedro Fuentes Gimeno, fagot, i Carles Chordà Sanz i Pep Curto Pla, trompes, a més dels membres del Quartet Atenea: Gil Sisquella, Andrea Santiago, Bernat Santacana i Alex Olmedo.

El Delta Chamber Music Festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Tortosa, de l’Ajuntament d’Alcanar i del Consell Comarcal del Montsià.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter