Subscriu-te

El Festival of Song 2021 farà concerts ‘online’ i presencials a la Biblioteca de Catalunya

Entre els dies 8 i 17 de juliol tindrà lloc la dissetena edició del Barcelona Festival of Song, dedicat a la preservació i promoció del repertori de cançó artística ibèrica i llatinoamericana (en castellà, català i portuguès), així com als seus creadors i intèrprets, mitjançant el Curs d’Història i Interpretació d’aquest repertori –adreçat a cantants, pianistes, guitarristes i musicòlegs, amb classes magistrals i conferències– i un cicle de concerts. Quatre d’aquests concerts tindran lloc a la Biblioteca se Catalunya presencialment i en directe per streaming al web del Festival.

Els concerts a la Biblioteca de Catalunya (Sala de Llevant) començaran el dijous 8 de juliol amb el recital de la soprano Patricia Caicedo i el pianista Manuel Ruíz amb el programa La casa del lucero,que retrà homenatge al compositor colombià Jaime León (1921-2015) en el seu centenari. El dimarts 13 de juliol el grec Nikos Stavlas, pianista resident del Festival, presentarà el recital Haikus para piano, amb obres de Frederic Mompou, Jaime León i del grec Theofilos Lambrianidis, amb l’estrena d’algunes de les seves obres. El 14 de juliol la mezzosoprano mexicana Daniela Cortés, el pianista Manuel Ruíz i la Dra. Enid Negrete presentaran Marchita el alma, un recital-conferència dedicat al compositor mexicà Manuel Ponce (1882-1948). Finalment, el 16 de juliol tindrà lloc el concert final, El goig de cantar, a càrrec dels participants del Curs d’Història i Interpretació de repertori vocal llatinoamericà i ibèric, tots cantants professionals, que interpretaran les cançons que hauran treballat durant el Curs i que compartiran amb el públic la passió que els motiva a viatjar fins a Barcelona per aprendre la nostra música. L’aforament de la Sala de Llevant estarà limitat a 70 persones per garantir el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat; per assistir a un acte a la BC és obligatori dur mascareta. Els concerts són gratuïts, però cal inscripció prèvia.

La resta de concerts del Festival seran en directe per streaming des del Brasil i els Estats Units. Així, el 9 de juliol la mezzosoprano Poliana Alves i el pianista Thiago de Freitas actuaran des de Minas Gerais i la soprano Juliana Starling i l’arpista Soledad Yaya des de São Paulo, amb el programa Recomendação, que inclou cançons artístiques de compositors i compositores brasileres sobre poesies dels seus grans poetes. El 10 de juliol el tenor nord-americà Isai Muñoz, antic alumne del Festival, i la pianista israeliana Oksana Glouchko presentaran des dels Estats Units el seu CD Visca l’amor, enregistrament aclamat internacionalment nascut en el si del Festival. El 15 de juliol actuaran antics participants al Curs des de diferents punts del país. Finalment, el Reial Cercle Artístic de Barcelona acollirà el concert de cloenda, el dissabte 17 de juliol, a càrrec d’alumnes del Curs amb el programa Cants de l’ànima, que inclourà cançons en català, castellà i portuguès de compositors dels dos costats de l’Atlàntic. Com és tradicional en el Festival, s’hi estrenarà el cicle Dues Cançons d’Amor, del compositor estatunidenc Brian Field, sobre poesies del català Carles Duarte i Montserrat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter