Subscriu-te
,

40a edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol 2021

Del 9 al 19 de juliol tindrà lloc a la capital de la Segarra la Càtedra Cervera Emili Pujol 2021, un dels esdeveniments musicals més importats en l’àmbit cultural i pedagògic català, que comprèn el Curs i Festival Internacionals de Música de Cervera i la Fira de Lutiers, que torna després del parèntesi de l’any passat a causa de la pandèmia; el Curs i el Festival celebren la quarantena edició. Totes les activitats estaran adaptades a la situació epidemiològica del país i seguint els protocols sanitaris necessaris.

El quarantè Curs Internacional de Música de Cervera, un dels més veterans de tot l’Estat, s’impartirà en format de classes magistrals (adreçades a alumnes postgraduats, de grau superior o últims cursos de grau professional) i cursos intensius per adequar-se a les mesures anti-COVID-19. Amb un centenar d’alumnes inscrits, tindrà lloc al Conservatori, Auditori Municipal i a l’històric edifici de Sant Joan, i compta amb el mestratge de setze músics d’alt nivell: Olga Aleshinsky, Corrado Bolsi i Ludmila Railean (violí); Ashan Pillai i Anna Puig (viola); Laia Puig (violoncel); Xavier Puertas (contrabaix); Xavier Gómez i Miquel Hortigüela (guitarra); Alba Ventura i Santi Riu (piano); Christian Farroni (flauta); Eduardo Martínez (oboè), i Josep Fuster (clarinet). Com és habitual, els estudiants d’algunes especialitats del Curs també tindran l’oportunitat de participar en diferents concerts addicionals.

El Festival Internacional de Música de Cervera (Auditori, patis i paranimf de la Universitat) consta de vuit concerts protagonitzats pel compositor i guitarrista Miquel Hortigüela, que presentarà el CD Luna Poleno, el seu primer treball en solitari com a músic, compositor i guitarrista; la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manel Valdivieso, amb obres de Casablancas, Rimski-Kórsakov i Strauss; la guitarrista Maria Ribera, amb obres d’Emili Pujol; el quartet format per Christian Farroni, Josep Fuster, Eduardo Martínez i Jordi Castellà (piano), amb obres de Debussy, Fauré, Milhaud, Poulenc, Ravel, Saint-Saëns, Stravinsky i Varèse; el quintet format per Corrado Bolsi, Olga Aleshinsky, Anna Puig, Laia Puig i Astrid Steinschaden (piano), amb obres de Lutoslawski, Martinů, Respighi i Xostakóvitx; la formació de deu vents de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), amb obres de Schubert, Françaix i Bird; Judit Neddermann en format trio amb Pau Figueres i Isaac Coll, i el recital de violoncel i piano amb Laia Puig i Alba Ventura.

La dissetena Fira de Lutiers, única al sud d’Europa dedicada a aquesta activitat, serà el diumenge 11 de juliol (de 10.30 a 18 h) a l’Auditori Municipal i se centrarà en unes jornades dedicades a la guitarra i el mestre Emili Pujol, que complementen les classes magistrals de guitarra del XL Curs Internacional de Música de Cervera. La Fira culminarà amb el concert de guitarra d’alumnes de les Jornades Emili Pujol, amb Miquel Hortigüela i Xavier Gómez com a directors (18 h), i el concert de la guitarrista Maria Ribera inclòs al Festival (20 h). D’altra banda, el dia 10 Maria Ribera presentarà el seu llibre Retrat d’un guitarrista, sobre la figura d’Emili Pujol.

Imatge destacada: presentació de la 40a edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol 2021. D’esquerra a dreta: Jaume Cortadellas, director de la Càtedra; Mercè Carulla, diputada de la Diputació de Lleida i regidora de Cultura de Cervera; Joan Santacana, paer en cap de Cervera; Estefania Balcells, directora de la Càtedra, i Xavier Balcells, director de la Fira de Lutiers

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter