Subscriu-te

El Festival Castell de Peralada esdevé Livestream en una edició virtual única

La cita empordanesa es reinventa entre els propers 22 i 31 de juliol per oferir una selecció de propostes que substitueixen els espectacles previstos que ha calgut cancel.lar sense renunciar a la qualitat de sempre ni al compromís amb la creació.

Cartell del festival, obra de Pablo Genovés.

Sis estrenes, a més d’algunes activitats pedagògiques i culturals protagonitzades per artistes molt vinculats al Festival -com la bailaora María Pagés, el baríton Carlos Álvarez, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu o l’artista Santi Moix- seran ofertes en streaming, tot i que un grup molt reduït de públic podrà seguir-les de manera presencial. Aquesta és la fórmula amb què l’esdeveniment vol reconèixer la feina de tres col.lectius concrets: el personal sanitari, els professionals del sector turístic i el món de la cultura, una representació dels quals assistirà als escenaris escollits per a aquesta ocasió, que són l’església i les muralles del Carme.

Així, María Pagés serà l’encarregada d’inaugurar aquesta edició virtual amb una de les creacions pensades expressament per a Peralada, un diàleg entre el flamenc i la poesia sota el títol “Entremos en el jardín”. L’endemà, el 23 de juliol, la soprano Sondra Radvanovsky i el cantant i compositor Rufus Wainwright, que enguany havien d’actuar per separat a l’edició cancel·lada del Festival, participaran un debat a l’entorn de la figura operística de la prima donna. Un altre diàleg tindrà lloc el dia 24 entre  María Pagés, Carlos Álvarez i Josep Pons sota el títol “Cultura i festivals post-COVID-19”.

L’espectacle de María Pagés inaugurarà el festival el 22 de juliol. (c) David Ruano.

Els espectacles continuaran amb l’artista plàstic Santi Moix i l’Orquestra Simfònica del Liceu –dirigida per Pons- amb una proposta sobre la Simfonia núm. 7 en la major, op. 92, de Ludwig van Beethoven ―en commemoració del 250è aniversari del naixement del compositor alemany― i la Música per als reials focs d’artifici de Georg Friedrich Händel​ mentre Moix pinta una obra de grans dimensions al fresc.

Les dues últimes actuacions de música clàssica seran dos recitals de veus masculines acompanyades pel pianista Rubén Fernández Aguirre: el dia 28, el tenor David Alegret estrenarà un espectacle anomenat “Canticel” que ret homenatge a Josep Carner amb motiu del cinquantenari de la seva mort, en què interpretarà obres de compositors com Miquel Ortega, Eduard Toldrà i el peraladenc Joaquim Serra sobre textos d’aquest poeta. I el dia 30, el baríton Carlos Álvarez interpretarà així mateix peces d’Ortega a més d’àries d’òpera que mai ha cantat de compositors com Meyerbeer, Saint-Saëns, Delibes, Massenet, Cilea i Leoncavallo.

El baríton malagueny Carlos Álvarez actuarà a Peralada el 30 de juliol. (c) Miquel González.

El cartell del Festival de Peralada Livestream es completa amb les presències d’Alfonso de Vilallonga i Chassol, així com dues sessions de l’anomenat Campus: un taller de composició amb Miquel Ortega i una trobada virtual amb Chassol. El web del festival acollirà també del 22 de juliol al 31 d’agost un aparador fotogràfic de Pablo Genovés, autor del cartell del festival d’enguany.

Imatge destacada: la muralla del Carme de Peralada, escenari de les primeres edicions del festival, recuperat enguany.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter