Subscriu-te

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes celebra 15 anys amb l’estrena de la producció pròpia ‘And the winner is…’

El duo de piano format per Carles Lama i Sofia Cabruja
El duo de piano format per Carles Lama i Sofia Cabruja

Aquest espectacle de música de pel·lícules oferirà una combinació única de piano a quatre mans i orquestra de corda.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes continua apostant per la qualitat musical i enguany ofereix una edició especial amb motiu del 15è aniversari. Així, entre l’11 de juliol i el 29 d’agost, el Festival acollirà les actuacions d’artistes reconeguts a nivell internacional, solistes, duos i trios de les especialitats de piano, violí, violoncel o flauta; en total seran dotze concerts en el marc incomparable de l’església del monestir, els dissabtes 11, 18 i 25 de juliol, i tots els dissabtes i dimecres d’agost.

Fidel als seus orígens i dedicat sempre al piano i la música de cambra, enguany hi destaca la producció pròpia And the winner is…, un concert amb música de pel·lícules protagonitzat per Carles & Sofia Piano Duo i l’orquestra Concerts4Good-Terres de Marca, sota la direcció de Daniel Mestre. Amb la combinació única d’un piano a quatre mans i orquestra de corda, sonaran temes i bandes sonores memorables transcrites per Adrià Barbosa i Abraham Espinosa. El concert tindrà dues sessions, el dissabte 15 i el diumenge 16 d’agost, i la recaptació serà en benefici del projecte Life for Africa VTT de la Fundació Rotary Internacional.

Així doncs, el Festival va començar l’11 de juliol passat amb el programa “Una flauta a l’òpera”, a càrrec del duet italià format per Alessandro Crosta (flauta) i Nadia Testa (piano), amb obres de Verdi, Bizet i Puccini. Els concerts continuaran els dies 18 i 25 de juliol, amb el pianista John Solomons, amb obres de Liszt, i el duet format per Sumiko Tajihi (violí) i Atsuko Kawakami (piano), amb obres de Mozart, Chopin, Sarasate i Brahms, respectivament.

Pel que fa a la resta de la programació, s’hi podrà escoltar el trio format per Valentina Caiolo (violí), Alberto Casadei (violoncel) i Francesco de Zan (piano); el violinista Marco Reiss, acompanyat al piano per Frank Wasser; el trio de soprano, tenor i piano format per Anne Cathrine Eiken (soprano), Harald Björköy (tenor) i Geir Botnen (piano), amb un programa d’àries i duets d’òpera i opereta; o els pianistes Marco Tezza, Pierre-Laurent Boucharlat, Sandro de Palma, Albert Mamriev i Anna Teshyayeva.

The Hanfris Quartet
The Hanfris Quartet

D’altra banda, i com els darrers anys, a l’església del Port de la Selva tindrà lloc l’OFF Festival, amb propostes molt atractives, que inclouen un quartet a cappella amb The Hanfris Quartet; el tradicional concert de tango, amb l’Ensemble ContraMilonga, i un concert de cançons popular alemanyes, amb el tenor Christoph von Weitzel.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva i l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes).

Per a més informació i compra d’entrades, podeu consultar aquest enllaç.

Descarregar PDF

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

Segueix-nos a Twitter