Subscriu-te

El Liceu coproduirà ‘Guerra i Pau’ i ‘Giulio Cesare’ amb altres teatres internacionals

El Gran Teatre del Liceu presenta dues noves coproduccions, conjuntament amb altres teatres internacionals, que es podran veure en les següents temporades a l’escenari de la Rambla. Concretament, es tracta de Guerra i Pau de Prokòfiev i Giulio Cesare de Händel.

Guerra i Pau de Prokòfiev arribarà al Liceu amb una nova coproducció amb la Bayerische Staatsoper i direcció de Dmitri Tcherniakov, que s’estrenarà a Munic el març de 2023. L’òpera, que es basa en la novel·la homònima de Tolstoi, combina un drama social i una crònica històrica que duu a la reflexió sobre la condició i psicologia humana.

L’acció es desenvolupa entre 1809 i 1812, abans i durant la invasió russa de Napoleó, amb una extensa trama que Prokòfiev i la seva dona Mira van condensar en una sèrie d’escenes a l’entorn de l’amor entre els protagonistes Natasha Rostova i Andrei Bolkonsky amb el rerefons de l’intent de l’exèrcit rus de resistir la invasió francesa.

El Liceu també participa en la nova coproducció de l’òpera Giulio Cesare de Georg Friedrich Händel amb la direcció escènica de Calixto Bieito juntament amb la Dutch National Opera and Ballet, que acollirà l’estrena el gener del 2023.

El treball interior i psicològic dels protagonistes és el focus d’aquesta proposta sobre l’òpera ambientada en la Guerra Civil Romana i en què l’emperador Juli Cèsar és protagonista. La partitura inclou algunes de les àries més cèlebres del compositor.

Amb aquest anunci, el Liceu fa un pas més per unir les figures més destacades del panorama musical internacional, i es consolida en el circuit de les coproduccions d’òpera del moment amb una mirada contemporània i de nous formats.

Imatge destacada: (c) Paco Amate.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La seixantena edició del @ConcursoVinas arriba al final aquest cap de setmana. L'únic finalista català, Gerard Farreras, hi ha obtingut cinc premis extraordinaris. Més informació, al nostre web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sudcoreana-yewon-han-guanya-la-seixantena-edicio-del-concurs-internacional-tenor-vinas/

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

Segueix-nos a Twitter