Subscriu-te

El Palau de la Música i Ibercamera presenten un nou cicle de música de cambra

Foto: Quartet Quiroga. © josepmolina.net

El Palau de la Música Catalana i Ibercamera han arribat a un acord per coproduir Da Camera, un nou cicle de música de cambra a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana que vol convertir-se en l’oferta de referència d’aquest gènere musical a Barcelona. La proposta neix de tres motivacions: mantenir la gran tradició cambrística de la sala; reivindicar la música de cambra de qualitat com a gènere fonamental i donar-hi el mateix espai i pes que tenen altres gèneres més populars, a més d’oferir la possibilitat a joves intèrprets de debutar en un espai tan emblemàtic de la ciutat de Barcelona.

El cicle comença el 22 de febrer i acabarà el 29 de maig de 2012, i està integrat per sis concerts. El concert inaugural el protagonitza el Quartet Quiroga –format per Aitor Hevia, violí; Cibrán Sierra, violí; Josep Puchades, viola, i Helena Poggio, violoncel; formació guanyadora de l’edició del 2005 del Premi El Primer Palau–, aquest cop ampliat a sextet amb la col·laboració del viola Jonathan Brown (membre del Quartet Casals) i la violoncel·lista Erica Wise. Oferiran un programa força atractiu, amb el Quintet de cordes núm. 5 de Mozart, el “Sextet per a cordes” (de l’òpera Capriccio) de Richard Strauss, i el Sextet de cordes núm. 2 de Brahms.

A més del Quartet Quiroga, participaran en Da Camera dues formacions més  de reconegut prestigi, com són el Fauré Quartett (7 de maig), prestigiosa agrupació alemanya en la formació de quartet amb piano, i el Pavel Haas Quartet (29 de maig); a més dels duos formats per la genial i reconeguda violoncel·lista Sol Gabetta i el pianista Bertrand Chamayou (5 de març) i pel violinista Lorenzo Gatto i el pianista Roberto Giordano (16 d’abril), i finalment hi haurà un recital de piano a càrrec de Iuliana Avdeieva (27 de març), guanyadora del Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin 2010.

Els dos organitzadors, el Palau de la Música i Ibercamera, van destacar la importància d’aquesta coproducció, tenint en compte que Ibercamera fa 30 anys que és present a l’auditori modernista amb més de 600 concerts i que el Palau manté l’aposta per la qualitat, continuïtat, experiència i capacitat de treball a llarg termini –Ibercamera ha fet una temporada de cambra al Palau durant nou anys.

Da Camera també neix amb la vocació d’acollir un públic plural i d’incentivar l’accés de nous melòmans al gènere cambrístic, oferint un ampli ventall d’aquest gènere musical amb la presència de tot tipus de formacions (duos, quartets, sextets, quintets, piano sol, etc.) i adoptant una política de preus ajustats, entre 14 i 28 euros segons la localitat. A més, es poden adquirir abonaments amb un 10% de descompte.

Amb el nom de Da Camera el cicle vol retre homenatge a l’Associació Musical Da Camera, que del 1913 al 1936 va ser el principal promotor d’una “edat d’or” de la música de cambra a Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter