Subscriu-te

Elisabet Franch inaugura les Residències Musicals a La Pedrera aquest diumenge

Elisabet Franch, Carles Marigó i Joel Bardolet són els protagonistes de les Residències Musicals a La Pedrera 2016
Elisabet Franch, Carles Marigó i Joel Bardolet són els protagonistes de les Residències Musicals a La Pedrera 2016

Tres joves talents catalans participen enguany en el cicle Residències Musicals a La Pedrera, una iniciativa en plena consolidació, iniciat la temporada 2012-13 per la Fundació Catalunya-La Pedrera. Els protagonistes de la temporada actual, la cinquena, són la flautista Elisabeth Franch, el pianista Carles Marigó i el violinista Joel Bardolet, que oferiran cadascun tres concerts de formats diferents, acompanyats per músics d’altres disciplines, per confegir programes de música de cambra atractius i diferents. Els concerts tindran lloc entre el 18 de setembre i el 21 de maig, amb un concert mensual a l’Auditori de la Casa Milà (La Pedrera) de Barcelona.

El cicle Residències Musicals a La Pedrera té com a objectiu promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté des dels seus orígens la seva essència: esdevenir una residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic.

Aquesta plataforma permet a l’artista resident presentar tota la seva versatilitat, incentivar l’ampliació de repertoris i, alhora, contribuir a la projecció exterior de la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.

L’èxit d’aquestes cinc temporades tant de crítica especialitzada i d’espectadors, com del compromís i la satisfacció dels residents, avalen la continuïtat d’aquest projecte. Des de la temporada 2012-13 el cicle ja suma quatre temporades, per les quals han passat músics com Anna Alàs, José Enrique Bagaría, Lluís Grané, Josep-Ramon Olivé, Esther Piñol, Marc Heredia, Víctor de la Rosa, Ignasi Cambra i Pau Codina, entre d’altres.

Els seleccionats per participar enguany a les Residències Musicals han estat escollits entre vint-i-tres candida­tures; i n’han sortit seleccionats tres músics, dels quals s’ha valorat el perfil artístic i el potencial de projecció internacional.

Carles Marigó, Elisabet Franch i Joel Bardolet, al terrat de La Pedrera.
Carles Marigó, Elisabet Franch i Joel Bardolet, al terrat de La Pedrera.

La flautista Elisabeth Franch oferirà tres concerts: un duet amb piano, un recital de flauta i flautí amb acompanyament pianístic i un concert de quintet de vent i piano. El violinista Joel Bardolet, concertino de l’Orques­tra Camera Musicae, oferirà un recital amb dansa amb la col·laboració de Mal Pelo, un duet amb piano i un concert per a sextet de corda. El pianista Carles Marigó oferirà un duet amb la violinista Sara Cubarsi, un concert de quartet de corda amb piano i un recital en solitari.

El primer concert del cicle serà aquest diumenge 18 de setembre amb la primera actuació d’Elisabet Franch, junt amb el pianista Josep Buforn, que oferiran un concert duet amb obres de Briccialdi, Infante, Rutter, Mouquet, Boehm i Reinecke.

Elisabet Franch és una de les flautistes catalanes amb més trajectòria internacional de la seva generació i ha estat reconeguda en diversos concursos nacionals i internacionals. El novembre 2015 publica el seu primer treball discogràfic “Gypsy Airs” amb el pianista Josep Buforn, i recentment també ha guanyat la plaça de Solista Assistent a la Suzhou Symphony Orchestra de Xina i compartirà la seva dedicació a les Residències a La Pedrera amb el seu període de prova a aquesta orquestra de primer nivell.

El violinista vigatà Joel Bardolet va realitzar els seus estudis superiors amb Eva Graubin a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment és membre de Cosmofonia Ensemble, Camerata432 i és el concertino titular de l’Orquestra Camera Musicae, i convidat a l’Orquestra de Cambra I Tempi de Basilea i en orquestres de caire més pedagògic on exerceix de primer violí i dirigeix els assajos parcials.

Llicenciat en interpretació musical en l’especialitat de piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya, el pianista Carles Marigó va ser becat pel Consell Nacional per la Cultura i les Arts (CoNCA), i va ampliar la seva formació en el Conservatori de Moscou. És un músic polifacètic; la seva inquietud l’ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arranjador i educador musical. És professor del Conservatori Superior i Professional de música del Liceu. Actualment prepara el seu debut discogràfic a piano sol amb el projecte Moments (Seed Music 2016).

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter