Subscriu-te

Temporada 2016-17 de música clàssica i òpera al Teatre Auditori de Granollers

Orquestra de Cambra de Granollers
Orquestra de Cambra de Granollers

La temporada se centra en la celebració del 25è aniversari de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

La temporada 2016-17 de música clàssica del Teatre Auditori de Granollers se centra en la celebració del 25è aniversari de l’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr; Corrado Bolsi, director titular) amb cinc concerts molt especials i de gran qualitat. La primera cita serà el 27 de novembre amb la proposta “La nit de Bernat Vivancos”, en un concert únic. Bernat Vivancos és un dels compositors catalans actuals més reconeguts a nivell internacional. En aquest projecte el compositor parteix de textos de diversos autors sobre la nit i l’albada per crear un recull de cançons únic, format per tres peces: Petita simfonia de joventut per a orquestra de cordes, la Messe aux sons des cloches i les Cançons nocturnes, amb la col·laboració del Cor Infantil Amics de la Unió. El projecte disposa d’una posada en escena de David Pintó i serà dirigit per Edmon Colomer.

El 15 de gener de 2017 es podrà escoltar la proposta “De Vivaldi a Piazzolla”. Un concert de petit format que vol mostrar la importància d’una bona base de corda, a partir d’un programa amb obres de Vivaldi, Mozart, Borodín, Ruera… fins a arribar a Piazzolla. Seguirà aquest concert la reunió de l’OCGr i el pianista Lluís Vidal el 19 de febrer. La música original de Vidal serà el vehicle que enllaçarà una selecció de l’obra literària Flors de debò de Mercè Rodoreda. El concert, lligat a la figura de Carles Riera i a l’origen de l’Orquestra, tindrà la participació de la rapsoda Berta Vidal i d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera de la ciutat.

El 13 de març la formació afrontarà l’Stabat Mater de Pergolesi i, per últim, el 7 de maig l’Orquestra de Cambra realitzarà el concert oficial de celebració dels seus 25 anys. La sessió acollirà músics destacats que han estat vinculats a l’entitat granollerina al llarg d’aquest període, en un espectacle únic, creat especialment per a l’ocasió i pensat, no només per als amants de la música clàssica, sinó per a tots els públics.

Jonathan Brown
Jonathan Brown

La resta de la programació de música clàssica també comprèn el cicle L’Un? L’Altre? O Tots Dos!, de l’Escola de Música i Conservatori, que continuarà oferint grans propostes de música de cambra tot al llarg d’aquesta nova temporada. Així, el 14 d’octubre es presenta “L’univers de la viola”, amb el violista Jonathan Brown i el pianista Kennedy Moretti. El 4 de novembre, “L’ànima del klezme” (un homenatge al músic Carles Riera, traspassat l’any 2009), en què el quartet Projecte Klaima (Albert Gumí, clarinet; Aleix Puig, violí; Gregori Ferrer, acordió, i Quico Pugés, violoncel) proposa un recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més popular. El 27 de gener de 2017 seran protagonistes els Trios de trompa de Brahms i Ligeti, a càrrec de Klaima. Finalment, tancaran el cicle les actuacions del Barcelona Duo de guitarres (24 de febrer) i el violoncel·lista Arnau Tomàs (17 de març).

David Alegret
David Alegret

Per la seva banda, la temporada d’òpera, amb el desig amorós en l’esser humà com a fil conductor, s’inscriu en el Cicle d’Òpera a Catalunya i oferirà tres títols. El primer serà Don Giovanni de Mozart (13 de novembre), amb les veus de Carles Daza, Toni Marsol, Núria Vilà, David Alegret i Montserrat Martí. Després, Manon Lescaut de Puccini (19 de març) i Carmen de Bizet (14 de maig). Aquestes produccions seran a càrrec de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell. D’altra banda, cal destacar que el Teatre Auditori de Granollers se sumà al projecte Liceu a la Fresca, del Gran Teatre del Liceu, i programà –en el marc del festival de cinema a la fresca Cinemafreshhh!– la retransmissió en directe de La bohème de Puccini el 8 de juliol passat.

Per a més informació i detalls de la programació completa del Teatre Auditori de Granollers: www.teatreauditoridegranollers.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter