Subscriu-te
,

Els Premis Lírics Campoamor 2014 premien el Liceu i el Festival de Peralada en diferents categories

Escena de La llegenda de la ciutat invisible de Kitej al Gran Teatre del Liceu. © Antoni Bofill
Escena de La llegenda de la ciutat invisible de Kitej al Gran Teatre del Liceu. © Antoni Bofill

També s’han premiat el tenor Jaume Aragall i el crític Roger Alier

En els Premis Campoamor (Premis Lírics Nacionals), corresponents a la temporada 2013-14, han estat guardonats: Dmitri Tcherniakov com a millor direcció escènica per La llegenda de la ciutat invisible de Kitej al Gran Teatre del Liceu, la soprano Irene Theorin com a millor cantant femenina d’òpera pel paper de Brünnhilde de Die Walküre al Gran Teatre del Liceu i el baríton Carlos Álvarez com a millor cantant masculí d’òpera pel paper de Gérard d’Andréa Chénier al Festival de Peralada. També han estat guardonats el tenor Jaume Aragall, amb el premi especial a tota una carrera, i s’ha reconegut el crític Roger Alier amb el premi especial del jurat –juntament amb el crític madrileny Carlos Gómez Amat–, per la seva tasca de difusió de la lírica.

La soprano Irene Theorin com a Brünnhilde de Die Walküre al Gran Teatre del Liceu, amb Albert Dohmen, la temporada passada. © Antoni Bofill
La soprano Irene Theorin com a Brünnhilde de Die Walküre al Gran Teatre del Liceu, amb Albert Dohmen, la temporada passada. © Antoni Bofill

Aquests premis són atorgats per la Fundación del Teatro Campoamor d’Oviedo i tenen com a finalitat el reconeixement de la creixent i sòlida activitat, tant en el terreny de l’òpera com de la sarsuela a l’Estat espanyol. Tots els teatres d’òpera, festivals i temporades d’òpera i sarsuela amb programació estable poden presentar-hi candidatures, tant d’artistes espanyols com estrangers que hi hagin actuat durant la temporada 2013-14 (entre setembre de 2013 i agost de 2014); els premis estan dotats amb 10.000 euros cadascun. En aquesta edició, s’hi han presentat més de 260 candidatures. Els premis es van fallar la setmana passada.

Carlos Álvarez com a Gérard a Andréa Chénier, al Festival de Peralada 2014. © Toti Ferrer
Carlos Álvarez com a Gérard a Andréa Chénier, al Festival de Peralada 2014. © Toti Ferrer

El jurat estava format per membres destacats de la crítica especialitzada de la premsa escrita i revistes del sector de l’Estat espanyol, concretament: Gonzalo Alonso («La Razón»), Manuel Cabrera («Diario Vasco»), Marcel Cervelló («L’Opera»), Pablo Meléndez-Haddad («ABC»), Andrés Moreno Mengíbar («Diario de Sevilla»), Arturo Reverter («El Cultural de El Mundo»), Fernando Sans Rivière («Ópera Actual»), Luis Suñén («Scherzo»), Juan Ángel Vela del Campo («El País»), tot presidint el jurat Inés Argüelles i amb Cosme Marina com a secretari («La Nueva España»).

El tenor Jaume Aragall
El tenor Jaume Aragall

La llista completa de premiats en les diverses categories és la següent: direcció musical, Zubin Mehta, per les produccions de Die WalKüre, La forza del destino i Turandot, les tres al Palau de les Arts Reina Sofía de València; direcció escènica, Dmitri Tcherniakov, per La llegenda de la ciutat invisible de Kitej al Gran Teatre del Liceu; millor nova producció d’òpera, La forza del destino de Verdi, al Palau de les Arts Reina Sofía de València; millor nova producció d’òpera espanyola o sarsuela, Curro Vargas de Ruperto Chapí, al Teatro de la Zarzuela de Madrid; millor cantant masculí d’òpera, Carlos Álvarez pel paper de Gérard d’Andréa Chénier, al Festival de Peralada; millor cantant femenina d’òpera, Irene Theorin, pel paper de Brünnhilde de Die Walküre al Gran Teatre del Liceu; cantant revelació, Miren Urbieta, pel paper de Liù de Turandot al Palacio Euskalduna de Bilbao; cantant d’òpera espanyola o sarsuela, Alejandro Roy, pel paper de Curro Vargas de Curro Vargas al Teatro Campoamor d’Oviedo; recital o concert líric, Christian Gerhaher en el cicle de lied del Centro Nacional de Difusión Musical de Madrid; premi especial a tota una carrera, Jaume Aragall; institució que hagi contribuït significativament al món de la lírica, Fundación Jacinto e Inocencio Guerrero, per la tasca continuada en defensa de la lírica espanyola per mitjà de diferents activitats; premi especial de jurat, Carlos Gómez Amat i Roger Alier, per la seva prolífica i intensa labor en la difusió del gènere líric.

El lliurament de premis tindrà lloc al Teatro Campoamor d’Oviedo el mes de març de 2015. Més informació: www.premiosliricos.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter