Subscriu-te

Concert d’obres de Tomàs Milans i contemporanis a l’església del Pi

Imatge del concert “Tomàs Milans (1672-1742) i la música del seu temps” a Canet de Mar el 23 de novembre passat.  © www.facebook.com/CapellaDeMusicaDeSantaMariaDelPi
Imatge del concert “Tomàs Milans (1672-1742) i la música del seu temps” a Canet de Mar el 23 de novembre passat.
© www.facebook.com/CapellaDeMusicaDeSantaMariaDelPi

La Capella de Música de Santa Maria del Pi –amb Josep Martí i Montoliu com a mestre de capella– oferirà el dissabte 20 de desembre el concert de Nadal amb el lema “Tomàs Milans (1672-1742) i la música del seu temps” a l’església del Pi, a Barcelona. Amb música litúrgica a l’entorn del compositor canetenc Tomàs Milans, el concert inclourà obres de mestres de capella del Pi de la mateixa època de Milans conservades a la seu de l’arxiu parroquial, com són Joan C. Ripollès, Pau Llinàs, Benet Buscarons i Felip Olivelles. Part d’aquesta música està en relació amb el traspàs de sant Josep Oriol i es preveu d’incorporar-la al contingut musical del Retaule de Sant Josep Oriol. El Doctor Pa i Aigua en la propera edició de 2015; el Retaule de Sant Josep Oriol és un drama sacre que explica la vida del barceloní sant Josep Oriol (Barcelona 1650-1702) i que es representa cada any la setmana abans de les festes del sant.

La Capella de Música estarà acompanyada per un conjunt instrumental format per Joan Manuel Choucino (arpa barroca), Anna Casademunt (viola de gamba i violó) i Joan Carbó (orgue). Aquest mateix concert es va oferir el 23 de novembre passat a l’església parroquial de Canet de Mar, vila nadiua de Tomàs Milans.

El grup vocal que es coneix des del 1990 com a Capella de Música de Santa Maria del Pi és una reinstauració de l’antiga capella de música parroquial, d’activitat documentada entre els anys 1632 i 1936. Una de les circumstàncies que en fan un conjunt singular és la seva voluntat d’articular el contingut musical de les seves actuacions il·lustrant un discurs literari de caràcter litúrgic o teològic.

Entre les seves actuacions cal destacar el segon premi obtingut al I Festival Internacional de Corals de Malgrat de Mar, la participació en dues edicions del Festival de Música de Bunyola (Mallorca), Cicle de Música Vocal de Cambrils, Setmana de Cant Coral de l’Hospitalet de Llobregat, Festival Internacional de Música de Llívia i l’actuació en el cicle Sindelfinger Orgelreihe 2011 a Sindelfingen (Alemanya).

La Capella de Música de Santa Maria del Pi ha estat dirigida entre el 1994 i el 2005 per Manuel Cabero, que consolidà la reinstauració iniciada per David Malet i Jordi Sacasas, amb la intenció de fer-ne un cor de cambra dedicat preferentment a la música antiga. Actualment les funcions de direcció musical i artística, com a mestre de capella, són assumides per Josep Martí i Montoliu.

El concert tindrà lloc a les 21 h a la basílica de Santa Maria del Pi, amb entrada lliure.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter