Subscriu-te

Estrena d’Hèctor Parra amb l’OBC

Després de l’èxit de Caressant l’horizon d’Hèctor Parra a la Cité de la Musique, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) estrena el 24 de febrer (21 h) la darrera obra del jove compositor català, InFall-Chroma III. L’obra, encarregada per l’OBC, expressa tot el procés de desplegament de la natura des de l’origen de l’univers fins al naixement de la vida. Guardonat per l’IRCAM de París, Parra ha rebut encàrrecs d’orquestres com la Tokyo Philharmonic Orchestra i els grups de creació contemporània més prestigiosos, com l’Ensemble Intercontemporain de París.

En el concert –de la temporada de l’OBC i inscrit en el també Festival Nous Sons’12–, s’interpretarà igualment l’obra d’Hèctor Parra Karst-Chroma II (2007) i la Simfonia núm. 5 de Mahler. L’obra de Gustav Mahler va trigar dècades a ser reconeguda i estimada pel públic, a causa de la seva gosadia creativa i del seu caràcter innovador, que trencaven els motlles d’un simfonisme deutor del romanticisme. Actualment ja és un clàssic i la seva Simfonia núm. 5 és una de les seves obres més conegudes, amb un cèlebre “Adagietto” immortalitzat per Visconti en el seu film Mort a Venècia.

El concert, que es  repetirà el dissabte 25 (19 h) i el diumenge 26 (11 h), el dirigirà Lothar Zagrosek. Zagrosek és un director alemany reconegut internacionalment. Director titular de la Konzerthausorchester de Berlín fins al passat2011, ha treballat amb les principals orquestres alemanyes i ha dirigit, entre d’altres, a les òperes de Viena, Hamburg, Munic i Berlín.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter