Subscriu-te

Anunci de la retirada de l’ERO al Liceu

A primera hora de la tarda del 22 de febrer, el Servei de Mitjans de Comunicació del Gran Teatre del Liceu divulgava aquesta nota: “Avui s’ha arribat a un acord entre la Direcció i el Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu. L’acord signat entre ambdues parts davant l’autoritat laboral significa la retirada de l’expedient de regulació d’ocupació per a la suspensió temporal de contractes presentada el dia 14 de febrer i la desconvocatòria de vaga. També permetrà recuperar bona part de la programació inicialment cancel·lada.”

La Fundació del Gran Teatre del Liceu havia comunicat el passat 14 de febrer al Comitè d’Empresa dels treballadors del Teatre la presentació davant l’autoritat laboral de la sol·licitud de l’ERO de suspensió temporal de contractes. Aquesta suspensió estava prevista per al període entre el 20 de març i el 19 d’abril de 2012, amb diferents dies d’afectació per a cada col·lectiu, i per al període entre el 5 de juny i el 8 de juliol de 2012, per a tots els col·lectius.

Aquestes suspensions afectaven un total de 7 espectacles: les òperes Una tragèdia florentina/El nan (Zemlinsky), El giravolt de maig (Toldrà) i Pelléas et Mélisande (Debussy); les funcions de dansa amb Les Ballets de Monte-Carlo; el concert «L’altre Pelléas»; l’espectacle El Superbarber de Sevilla del Petit Liceu, i el recital de la soprano Nina Stemme.

Segons informacions aparegudes a diversos diaris de Barcelona, l’acord entre l’empresa i els treballadors passa per l’ajornament en el cobrament de la paga extra d’estiu, estalvi que suposa al voltant d’un milió i mig d’euros, tot i que, de moment, no salvaria el dèficit previst de més de 3,5 milions d’euros.

D’altra banda, els espectacles que es recuperen són, en principi, l’òpera Pelléas et Mélisande (juny-juliol) i el recital de la soprano Nina Stemme (4 de juliol). Pel que fa al doble programa d’òpera amb Una tragèdia florentina i El nan de Zemlinsky (abril), sembla que se’n preveu oferir una versió de concert, ja que no hi hauria temps d’organitzar-ne el muntatge. També quedaria afectada la presència de Les Ballets de Monte-Carlo (juny), ja que, segons s’informa, han suspès la gira que tenien prevista.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter