Subscriu-te

Jazzing Festival, el primer festival de jazz del districte barceloní de Sant Andreu

David Mengual Free Spirits Big Band
David Mengual Free Spirits Big Band

L’Associació Sant Andreu Jazz Band i el Districte Municipal de Sant Andreu (Barcelona) organitzen el Jazzing Festival que tindrà lloc en aquest barri barceloní del 25 al 28 de setembre i que pretén divulgar i promoure el jazz entre tots els públics. Comptarà amb una programació equilibrada, amb grups locals de qualitat i amb músics internacionals de trajectòria contrastada; el diumenge passat, 21 de setembre, hi va haver una prèvia amb un tast de jazz molt divers per a tots els públics.

Entre d’altres, se’n poden destacar les actuacions d’Ignasi Terraza Trio; Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet amb Scott Robinson & Rita Payés; Vicens Martín Dream Big Band & Gemma Abrié; D.O. New Ensemble The Next Generation; La Jazz Orquestra del Raval; Jamboree Big Latin Band; La Locomotora Negra; David Mengual Free Spirits Big Band; The New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro; Eva Fernández & Joan Chamorro Group; Swing Maniacs; Eva Fernández & Original Jazz Orquestra del Taller de Músics; i Sant Andreu Jazz Band & Friends.

Joan Chamorro, Andrea Motis i Scott Robinson
Joan Chamorro, Andrea Motis i Scott Robinson

El Jazzing Festival és una iniciativa que neix des de la passió creixent pel jazz que hi ha al Districte de Sant Andreu de Barcelona, així com des de l’experiència de la Sant Andreu Jazz Band, la banda de joves músics entre 8 i 20 anys dirigida per Joan Chamorro i que ja porta vuit anys de trajectòria brillant.

El regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, va explicar durant la presentació del Festival (el 9 de setembre passat) que “Barcelona és una ciutat amb molt dinamisme i al Districte de Sant Andreu no ens quedem enrere, d’aquí que hagi sorgit una iniciativa com aquesta per apropar el jazz a tots els públics”,i va afegir que “teníem un deute amb la Sant Andreu Jazz Band i volíem reconèixer la seva activitat aquí al Districte [té la seu a Can Fabra] i per això volíem col·laborar amb aquesta iniciativa com a Districte”.

El Festival vol ser una manifestació musical amb esperit obert, planer i molt professional, i s’ha marcat uns objectius molt clars: promoure el jazz a nivell general, com a música viva que és, i provocar un descobriment: incidir en el públic més jove de Barcelona i trencar el tòpic que el jazz és per a minories; vehicular el jazz com a eina multifacètica amb un alt caràcter educatiu; vincular el jazz amb altres expressions artístiques, com ara poesia, cinema, fotografia o narració oral; i promoure grups de jazz locals de qualitat. El Districte de Sant Andreu i la Sant Andreu Jazz Band han comptat amb el suport desinteressat de moltes persones i també d’entitats, sense les quals aquest festival no hauria estat possible.

Per a més informació, programació completa i venda d’entrades i abonaments: www.jazzingfestival.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Celebra Sant Jordi amb nosaltres gràcies a @revistesAPPEC!

Aquest Sant Jordi aconsegueix 1 mes de prova per llegir revistes en català! 🙌
📲 Activa la subscripció de prova i podràs llegir tantes revistes com vulguis: @enderrock @cuinacat @descobrircat @eltemps_cat @revistavalors @l_avenc @serra_dor i moltes més! ⤵⤵⤵

Ja tenim guanyador del Premi Internacional #JoanGuinjoan per a Joves Compositors/es, atorgat per l’#ESMUC amb la col·laboració de la @FBSabadell . Es tracta del compositor canari José Luis Perdigón, per la seva obra 'Libration'.

ℹ️👉http://www.esmuc.cat/Viu-l-Esmuc/Actualitat/Noticies/El-compositor-Jose-Luis-Perdigon-guanya-el-19e-Premi-Joan-Guinjoan-amb-l-obra-Libration

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

Segueix-nos a Twitter