Subscriu-te

Intensa tardor musical a l’Auditori Enric Granados i a l’Espai Orfeó de Lleida

Oferta àmplia a l’Auditori Enric Granados

Àngel Òdena
Àngel Òdena

L’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida presenta aquesta temporada de tardor un ampli ventall d’activitats musicals quant a format i contingut. La temporada començarà el dissabte 27 de setembre amb l’actuació del cor Geriona –molt conegut arran de la seva participació al concurs de TV3 Oh happy day–, dirigit per Imma Pascual, el qual està de gira amb la presentació del seu espectacle i disc La veu feta emoció; el Geriona serà acompanyat pel Cor Jove de l’Orfeó Lleidatà. La temporada continuarà l’endemà, 28 de setembre, amb el recital del baríton Àngel Òdena acompanyat al piano per Marco Evangelisti, amb un repertori inspirat en la Mediterrània.

L’espectacle Barcellona alla moda de Vespres d’Arnadí
L’espectacle Barcellona alla moda de Vespres d’Arnadí

Fins al 27 de desembre s’han programat setze concerts més, com l’espectacle Barcellona alla moda: dansa, música i teatre del segle XVIII, a càrrec del grup Vespres d’Arnadí –concert adscrit a la commemoració del Tricentenari–; els concerts de les formacions residents a l’Auditori (Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, Jove Orquestra de Ponent, Banda Municipal de Lleida); The Gospel Viu Choir; la vocalista nord-americana Carla Cook (Festival Internacional de Jazz de Lleida); el Quartet Teixidor; l’Orquestra Simfònica del Vallès; i el musical participatiu per a orquestra simfònica (Simfònica del Vallès), cor (més de 80 cantaires), solistes vocals (Mone i Sergi Albert), sota la direcció musical d’Òscar Peñarroya i escènica de Xavier Casan, que repassarà la història del teatre musical a Broadway.

The Gospel Viu Choir, formació gironina dirigida per Moisès Sala, presenta Non stop gospel
The Gospel Viu Choir, formació gironina dirigida per Moisès Sala, presenta Non stop gospel

La programació també dedica un espai especial als concerts familiars i de Nadal, i presenta la nova activitat L’Altra Biblioteca, a la Biblioteca-Fonoteca de l’Auditori, que inclourà trobades amb artistes (Àngel Òdena) i altres propostes musicals (el musicòleg Josep Dolcet parlarà de la música relacionada amb el Tricentenari i un taller de vivenciació musical per a infants).

Per a més informació, detall de la programació, venda d’entrades i abonaments: www.auditorienricgranados.cat

L’Espai Orfeó acollirà 19 activitats la temporada de tardor-hivern 2014

Xavier Baró i Jordi Gasión
Xavier Baró i Jordi Gasión

L’Espai Orfeó, l’equipament cultural inaugurat el mes de gener passat a la ciutat de Lleida, acull aquesta temporada de tardor-hivern un total de 19 actes entre actuacions musicals, espectacles familiars, representacions teatrals i de dansa, exposicions, recitals poètics, cinefòrum i xerrades… Entre la variada oferta musical hi ha registres que van des del cant coral fins al rock, passant per la clàssica, la cançó d’autor, el folk o el pop; amb noms com ara Elena Gadel o els ponentins Xavier Baró, Jordi Gasión o la banda lleidatana Mister Jones.

La temporada també comptarà amb la nodrida programació organitzada pel Consell Participatiu de l’Espai Orfeó, un ens que compta amb representants d’un centenar d’entitats socials i culturals i que obre l’equipament al teixit associatiu. Entre les activitats més destacades hi ha la Setmana de la Salut Mental, durant la qual s’oferirà una obra de la companyia Brots, formada per persones amb malaltia mental.

Pel que fa a l’aposta per la producció cultural, el músic ponentí David Pradas hi estrenarà l’espectacle Insectum, en el qual es combina el concert per a piano en directe, dansa, videoprojeccions i un tast de vins. Una altra estrena serà el del muntatge familiar Trencanous, a càrrec de l’orquestra LleidArt Ensemble. També hi actuaran l’orquestra Camera Musicae i el quartet vocal a cappella The4Men’s.

El cor Geriona actua el proper diumenge 27 de setembre
El cor Geriona actua el proper diumenge 27 de setembre

A més de les produccions que l’Orfeó Lleidatà aporta a la programació de l’Espai Orfeó, també s’implica en l’oferta cultural de tres equipaments més de la ciutat, com són l’Auditori Municipal Enric Granados, amb el concert del cor Geriona (27 de setembre), els espectacles familiars Els bufaflaires (11 d’octubre) i El gegant del pi (22 de novembre), a més del concert de Nadal de l’entitat (14 de desembre). Al Cafè del Teatre Escorxador tindran lloc els concerts del Festival Internacional de Fado de Catalunya, Interfado, els dies 17 i 18 d’octubre; i al Teatre de La Llotja es presentarà una producció trencadora: Christmas.cat (23 de desembre), un nou espectacle del Cor de l’Orfeó Lleidatà.

Per a més informació, detall de la programació, venda d’entrades i abonaments: www.orfeolleidata.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter