Subscriu-te

Joan Magrané guanya el Premi Reina Sofía de Composició Musical

El compositor Joan Magrané Figuera. © Carles Fargas-NW
El compositor Joan Magrané Figuera. © Carles Fargas-NW

El jove compositor català Joan Magrané va ser guardonat l’1 de març passat amb el 31è Premi Reina Sofía de Composició Musical (corresponent a l’edició de 2013) per l’obra … secreta desolación … Aquest premi, per a música simfònica i dotat amb 25.000 euros, és convocat i atorgat per la Fundació de Música Ferrer-Salat. El jurat d’aquesta edició era format per Ricardo Llorca, Eunho Chang, Aureliano Cattaneo, Jesús Rueda i presidit por Ramón Lazkano. L’obra guanyadora es presentarà per primera vegada i serà interpretada per l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española el proper mes d’octubre de 2014, al Teatro Monumental de Madrid.

Joan Magrané Figuera (Reus, 1988) s’inicià en la composició amb Ramon Humet. Va estudiar a l’ESMUC amb Agustí Charles i a la Kunst Universität de Graz amb Beat Furrer; actualment segueix un màster en composició al CNSMD de París amb Stefano Gervasoni. Ha rebut el mestratge de compositors i grups com Pierre Boulez, Peter Eötvös, George Benjamin, Salvatore Sciarrino, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, José María Sánchez-Verdú, Hèctor Parra, Pedro Alcalde, Alberto Posadas, Quatuor Diotima, Quartet Gerhard, BCN216, CrossingLines, Jonde, Trio Rodin, Espai Sonor, Taller Sonoro i Ensemble SurPlus, entre d’altres. Ha estat guardonat amb diversos premis internacionals, com el Premio Injuve (Madrid, 2010), tercer premi de la Franz Josef Reinl-Stiftung Competition (Viena, 2012), Premio dal Ministro della Gioventù (Udine, 2012) i Berliner Opernpreis Neuköllner Oper (2013).

La Fundació de Música Ferrer-Salat va ser creada per l’empresari català Carlos Ferrer-Salat (1931-1998) l’any 1982 amb la finalitat d’impulsar i divulgar la música clàssica contemporània i concentra les seves activitats en la convocatòria i adjudicació del Premi Reina Sofía de Composició Musical, de periodicitat anual i al qual dedica la majoria dels recursos; també convoca les beques per cursar estudis de música de grau superior al Conservatori del Liceu . Actualment Sergi Ferrer-Salat presideix la Fundació.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

És a punt d'arrencar la 47a edició de les Nits Musicals a Palau-solità i Plegamans: dos concerts de música de cambra amb Stentor Brass i el @CosmosQuartet, els propers diumenges a les 19 h, a l'església de Santa Maria de Palau-solità.

Necessites més motius per venir a la caravana #iQUIOSC a @LaSetmana?👇
🙌 Subscriu-te a les revistes al 50%
📲 3 mesos de prova de la tarifa plana @iQuiosc
🎙 Activitats:
↪ Revistes a Gogó! · @JuditMartinD
↪ Fotografies d'estiu d'una cartera · Crisspeta
http://lesrevistes.cat/index.php/noticies/109-iquiosc-la-setmana-2021

Estrenes i viatges internacionals, entre els projectes recuperats aquesta temporada pels cors del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: @quimroser) http://www.revistamusical.cat/els-cors-de-lorfeo-catala-i-el-cor-de-cambra-del-palau-reprenen-lactivitat-amb-estrenes-destacades-i-projectes-posposats-per-la-pandemia/

El Festival de Jazz de Barcelona concedeix la seva Medalla d’Or a la Fundació Conservatori @liceu1837

Aquesta distinció ha estat atorgada a figures del més alt nivell internacional en la música jazzística.

Visca!!!

#SomLiceu #SomJazz

Més Informació: https://bit.ly/3kashUM

Segueix-nos a Twitter