Subscriu-te

Joan Magrané guanya el Premi Reina Sofía de Composició Musical

El compositor Joan Magrané Figuera. © Carles Fargas-NW
El compositor Joan Magrané Figuera. © Carles Fargas-NW

El jove compositor català Joan Magrané va ser guardonat l’1 de març passat amb el 31è Premi Reina Sofía de Composició Musical (corresponent a l’edició de 2013) per l’obra … secreta desolación … Aquest premi, per a música simfònica i dotat amb 25.000 euros, és convocat i atorgat per la Fundació de Música Ferrer-Salat. El jurat d’aquesta edició era format per Ricardo Llorca, Eunho Chang, Aureliano Cattaneo, Jesús Rueda i presidit por Ramón Lazkano. L’obra guanyadora es presentarà per primera vegada i serà interpretada per l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española el proper mes d’octubre de 2014, al Teatro Monumental de Madrid.

Joan Magrané Figuera (Reus, 1988) s’inicià en la composició amb Ramon Humet. Va estudiar a l’ESMUC amb Agustí Charles i a la Kunst Universität de Graz amb Beat Furrer; actualment segueix un màster en composició al CNSMD de París amb Stefano Gervasoni. Ha rebut el mestratge de compositors i grups com Pierre Boulez, Peter Eötvös, George Benjamin, Salvatore Sciarrino, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, José María Sánchez-Verdú, Hèctor Parra, Pedro Alcalde, Alberto Posadas, Quatuor Diotima, Quartet Gerhard, BCN216, CrossingLines, Jonde, Trio Rodin, Espai Sonor, Taller Sonoro i Ensemble SurPlus, entre d’altres. Ha estat guardonat amb diversos premis internacionals, com el Premio Injuve (Madrid, 2010), tercer premi de la Franz Josef Reinl-Stiftung Competition (Viena, 2012), Premio dal Ministro della Gioventù (Udine, 2012) i Berliner Opernpreis Neuköllner Oper (2013).

La Fundació de Música Ferrer-Salat va ser creada per l’empresari català Carlos Ferrer-Salat (1931-1998) l’any 1982 amb la finalitat d’impulsar i divulgar la música clàssica contemporània i concentra les seves activitats en la convocatòria i adjudicació del Premi Reina Sofía de Composició Musical, de periodicitat anual i al qual dedica la majoria dels recursos; també convoca les beques per cursar estudis de música de grau superior al Conservatori del Liceu . Actualment Sergi Ferrer-Salat presideix la Fundació.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter