Subscriu-te

Jornada de debat sobre el futur de la música en l’ensenyament a Catalunya, aquest diumenge

escola_musica

Davant la situació que la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa) elimina l’obligatorietat de cursar Educació Artística en l’educació primària, i Música en l’educació secundària, l’Associació Catalana de Conservatoris i el Conservatori del Liceu organitzen una jornada de debat titulada “Quin futur té la música a Catalunya?”, el proper diumenge 30 de març a l’Auditori del Conservatori Superior del Liceu.

L’Educació Musical en la LOMCE esdevé una opció que dependrà de les administracions educatives autonòmiques o dels mateixos centres educatius. Un fet que pot ocasionar que un alumne/a finalitzi l’escolarització obligatòria sense haver estudiat la matèria de Música en cap curs. Per tal d’analitzar aquesta situació, i la possible repercussió a Catalunya, s’ha organitzat aquesta jornada de debat, a la qual s’han convidat experts de l’àmbit europeu i també els representants dels partits polítics al Parlament de Catalunya, sobre el present i futur de la música al nostre país. La jornada començarà a les 10 h amb la benvinguda oficial a càrrec de Maria Serrat Martín, directora general del Conservatori del Liceu; Estefania Balcells, presidenta de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, i d’un representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

A les 10.30 h serà el torn de la ponència “Els ensenyaments musicals a Europa, des de les bases fins a les etapes prèvies als ensenyaments superiors”, a càrrec de Martin Pchal (vicedirector del Koninklijk Conservatorium Den Haag, Holanda); seguirà una taula rodona amb Martin Pchal, Philippe Dinkel (director de l’Haute Ecole de Musique Conservatoire Supérieur de Musique de Ginebra, Suïssa) i Antonio Narejos (membre del consell de l’AEC, representant d’Espanya a l’Associació Europea de Conservatoris i vicedirector del Conservatori de Múrcia); el matí acabarà amb una taula de representants dels partits polítics al Parlament de Catalunya, moderada per la periodista d’educació de «La Vanguardia», Maite Gutiérrez, amb la intervenció d’Antoni Balasch (CiU), Rocío Martínez-Sampere (PSC), Joan Mena (ICV), Pau Guix (Ciutadans), Àlex Rosa (CUP) i membres d’ERC i PP per determinar.

A la tarda, la jornada es clourà a les 17 h amb un concert a càrrec dels guardonats del Concurs Intercentros (fase autonòmica de grau professional) i dels Conjunts de Metalls dels Conservatoris Professionals, dirigits per Manuel Valdivieso.

L’educació musical és considerada base fonamental de la competència cultural i artística, una de les vuit competències establertes en la Recomanació de 18 de desembre de 2006 del Parlament Europeu i del Consell (2006/962/CE).

Per a més informació i inscripcions: http://www.conservatoriliceu.es/professional-grau-professional/noticies/item/145-el-conservatori-del-liceu-i-l-associacio-de-conservatoris-de-catalunya-accat-organitzen-la-jornada-quin-futur-te-la-musica-al-nostre-pais.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter