Subscriu-te

Raimon torna al Palau amb cors de l’Orfeó Català

Raimon. © Antoni Bofill
Raimon. © Antoni Bofill

Raimon torna al Palau de la Música Catalana, juntament amb els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, en quatre recitals en què els més joves de l’Orfeó Català li donaran la benvinguda cantant algunes de les seves cançons més conegudes.

Els recitals tindran lloc els propers 8, 9, 10 i 11 de maig, i al costat del cantant de Xàtiva hi haurà el seu equip habitual, format per Miquel Blasco i Joan Urpinell (guitarra), Pau Domènech (clarinet) i Fernando Serena (contrabaix). El Cor Mitjans obrirà el concert de Raimon el dia 8 de maig amb D’un temps, d’un país i Jo vinc d’un silenci; el Cor de Noies iniciarà el concert del dia 9 amb Parlant-me de tu i Veles e vents; el Cor Petits actuarà el dia 10 amb Si miraves l’aigua i Diguem no; mentre que el Cor Jove de l’Orfeó Català obrirà el darrer concert del de Xàtiva amb Al vent i Cançó de les mans.

Raimon arriba al Palau després d’haver estat guardonat amb la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid per la seva trajectòria artística i professional, i dies després d’haver estat distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que atorga Òmnium Cultural, com a reconeixement a la seva obra; premi que rebrà el proper 10 de juny al mateix escenari d’aquests concerts antològics, el Palau de la Música Catalana.

L’originalitat d’aquesta proposta musical prové, precisament, del Palau de la Música, concretament del seu director Joan Oller, que va pensar que una bona manera de fer arribar als joves i infants actuals la música i les lletres absolutament vigents i “commovedores” de Raimon, era fent-los-en partícips interpretant-les. Una iniciativa que ha entusiasmat també, segons que explicà Esteve Nabona, director de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, els pares dels nens i joves de l’Escola Coral, d’edats compreses entre els 7 i 25 anys. Així doncs, al costat d’arranjaments ja coneguts de Manuel Oltra o Antoni Ros-Marbà, es podran sentir nous arranjaments: Si miraves l’aigua, una de les composicions més recents del cantant de Xàtiva. No serà l’única novetat, ja que Raimon va deixar anar amb un cert recel que hi hauria alguna composició nova “que està pràcticament acabada però encara no té títol” en els concerts del proper mes de maig al Palau.

Raimon va recordar així mateix, en la roda de premsa, els seus orígens musicals i les fites més històriques de la seva llarga carrera musical, de més de 50 anys, des dels primers concerts col·lectius de principi dels anys seixanta, junt amb Ovidi Montllor, Guillermina Mota o Joan Manuel Serrat, entre d’altres, passant pels concerts a la sala Olympia o el seu debut en solitari al Palau de la Música Catalana, el 1967, la sala on més cops ha cantat, tot superant la quarantena d’actuacions amb aquests propers concerts del mes de maig.

Amb més de 50 discos editats, entre directes i enregistraments d’estudi, i sis llibres publicats, Raimon és un artista que ha depassat l’àmbit cultural i musical pel seu compromís social i de protesta contra la dictadura franquista, essent un dels més grans representants d’una època i un col·lectiu.

Preu dels concerts: de 8 a 38 euros

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter