Subscriu-te

La 18a edició d’Art Llobet recorda el 25è aniversari de M. Luisa Anido amb el lema “Poesia i guitarra”

Del 16 d’octubre al 7 de novembre tindrà lloc una nova edició, la divuitena, d’Art Llobet, festival de les arts i la guitarra. Un any més, doncs, amb el lema “Poesia i guitarra” diversos espais patrimonials emblemàtics de la ciutat de Barcelona acolliran una programació de concerts, conferències i un concurs.

El certamen arrenca amb l’espectacle titulat Kallfv Vlkantun: canto-poema azul (Casal Can Travi, 16 d’octubre), una cantata il·lustrada basada en poesia maputxe amb música de Daniel Bustos i il·lustracions de Diego Echeverría que serà interpretada pel baríton Pablo Castillo i Álex Panes a la guitarra.

L’endemà (Cementiri del Poblenou, 17 d’octubre), el guitarrista Ernest Martínez oferirà el concert titulat “L’edat d’or de la guitarra a Barcelona”, amb obres d’Arcas, Carles Trepat, Granados, Pujol, Llobet, Chaplin, Eduardo Martín i pròpies.

Una de les novetats d’enguany serà un petit cicle de tres concerts titulat Mimita, Guitarra en Femení, dedicat a María Luisa Anido amb motiu del vint-i-cinquè aniversari del seu traspàs, esdevingut a Tarragona el juny del 1996. En aquesta primera edició oferirà les actuacions titulades Agua & vino (Biblioteca de Catalunya, 21 d’octubre), a càrrec del duo Rubio & Franch, amb obres de Sanz, Bartók, Gangi, Assad, Bellinati, Gismonti, Martín i Piazzolla; La guitarra entre continents (Biblioteca de Catalunya, 28 d’octubre), en què la romanesa Ana María Iordache interpretarà Scarlatti, Anido, Brouwer, Rodrigo i Turina i, finalment, l’homenatge a María Luisa Anido (Conservatori Municipal de Música de Barcelona, 4 de novembre), a càrrec de Carmen Becerra, amb obres d’Anido, Alfons X el Savi, Rameau, Llobet, Tàrrega i d’altres.

Completen la programació noms com el Trio Obdara, Jordina Biosca i David Garcia, Nora Buschmann, Alex Brendemühl i Lalo Garcia, el Duo Aramai, la formació Contra les Cordes, el Trío Desconcierto, el Duo Serendipia o els guitarristes Samuel Diz i Aitor García. El festival acabarà el 7 de novembre amb la final del Certamen Llobet, que tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Fundació @operacatalunya enceta temporada aquest dimecres 20 amb un dels títols més populars de Rossini. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/comenca-la-temporada-2021-22-dopera-a-catalunya-amb-il-barbiere-di-siviglia/

Segueix-nos a Twitter