Subscriu-te

La música vocal de Robert Gerhard inaugura la temporada de cambra de L’Auditori

Demà dijous, 14 d’octubre, comença la temporada de Música de Cambra 2021-22 de l’Auditori de Barcelona amb un concert (19 h) dedicat a la música vocal d’arrel popular de Robert Gerhard, compositor de qui enguany es commemora el 125è aniversari del naixement. La soprano María Hinojosa Montenegro i la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, acompanyades al piano per Francisco Poyato i Anna Crexells, interpretaran els cicles que va centrar en la cançó popular catalana (Vuit cançons populars catalanes, dedicades a la soprano Conxita Badia) i francesa (Six chansons populaires françaises) per a veu i piano; i el SEED Ensemble, dirigit per Francesc Prat, també hi interpretarà els 7 Haikus, per a formació de cambra i veu. El concert es podrà seguir en línia en aquest enllaç.

Aquest concert s’emmarca en un projecte discogràfic en el qual L’Auditori ha participat amb l’enregistrament de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya del Cancionero (1941) de Pedrell i de les Sis cançons populars catalanes (1928) de Robert Gerhard. Obres que han comptat amb la veu de la soprano Núria Rial i la direcció de Francesc Prat. Aquests enregistraments són la primera publicació de la temporada del segell digital de L’Auditori i estan disponibles a L’Auditori Digital

La temporada Música de Cambra seguirà al novembre amb el Viatge d’hivern de Franz Schubert, amb el tenor Ian Bostridge i el pianista Thomas Adès. Per la seva banda, la violinista Janine Jansen i el pianista Nikolai Lugansky oferiran repertori romàntic amb incursions al segle XX, de Brahms a Rihm i de Schubert a Rakhmàninov. El quartet de corda serà present mitjançant els quartets Hanson i Casals, tant amb plantilla clàssica com ampliada a quintet i a doble quartet. I és que aquesta formació presentarà un dels plats forts de la temporada: una marató de cambra durant un dia al Festival Emergents, que abraçarà tant elrepertori clàssic com la creació contemporània amb l’estrena nacional d’obres de Mark Simpson i de Tebogo Monnakgotla. En aquest sentit, la temporada de cambra es fixarà especialment en compositores de diferents èpoques, com Jane Vignery, Sofia Gubaidulina, Clara Schumann, Alma Mahler, Ilse Weber, Matilde Salvador, Pauline Viardot o Mariona Vila.

La música coral també hi tindrà cabuda amb dos concerts del Cor VEUS dels Amics de la Unió i el Cor de L’Auditori, respectivament. També s’hi inclouen concerts fruit de les col·laboracions entre L’Auditori i diverses entitats, com l’Associació Joan Manén, Joventuts Musicals de Catalunya, el cicle ECHO Rising Stars o el Concurs Maria Canals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter