Subscriu-te
,

La Cobla Ciutat de Girona convida el trompetista Rubén Simeó

Cobla Ciutat de Girona
Cobla Ciutat de Girona

El proper dissabte 30 de març, la Cobla Ciutat de Girona, dirigida per Jesús Ventura, oferirà un concert a l’Auditori de Girona amb el jove trompetista gallec Rubén Simeó, en el que constitueix el seu primer concert a Catalunya. Rubén Simeó és considerat un virtuós de l’instrument i el trompetista espanyol amb més projecció del panorama internacional.

El programa està integrat per Tocs de festa de Josep Maria Ruera, Comiat d’Agustí Pedrico, Els gegants de la ciutat de Ricard Viladesau, la Suite en Re major de Händel –arranjament de J. M. Serracant–, Concert per a dues trompetes de Vivaldi –arranjament de Carles Martí–, Els tres tambors (glossa) de Joaquim Serra, Una mitja virtut de J. Blanch Reynalt, Hylda de J. Reynaud –arranjament de Jordi León– i Carnaval de Venècia de J. B. Arban –arranjament de Jesús Ventura. Rubén Simeó serà el solista de Suite en Re major, Hylda i Carnaval de Venècia, mentre que en el Concert per a dues trompetes també intervindrà el membre de la cobla David Hidalgo.

El trompetista Rubén Simeó
El trompetista Rubén Simeó

Rubén Simeó va néixer a Vigo l’any 1992. Va començar els estudis musicals al Conservatori d’aquesta ciutat amb el seu pare, J. V. Simeó, tot demostrant unes facultats excepcionals amb la trompeta. Ben aviat va fer concerts en grans auditoris i programes de televisió, amb gran èxit de públic i crítica musical, que n’han lloat la maduresa tècnica i interpretativa tenint en compte la seva joventut. Ha obtingut grans premis en destacats concursos nacionals i internacionals, ha participat en programes radiofònics i televisius, i ha actuat com a solista amb l’Orquestra Simfònica d’RTVE; als 12 anys va fer el seu primer enregistrament, Ensueño. Com a pedagog, imparteix cursos i classes magistrals a Estònia, Portugal, Espanya, França i el Japó, i actua habitualment amb grans orquestres i agrupacions simfòniques, tant nacionals com internacionals; el seu currículum és farcit d’actuacions importants fora de l’Estat espanyol. Actualment és concertista de trompeta, així com solista de la Holencours Soloist Chamber Orchestra. Des de la mort del seu mestre, Maurice André, Rubén Simeó continua estudiant sota la tutela de Vicente Campos al Conservatori Superior de Castelló.

La Cobla Ciutat de Girona va néixer l’any 1975 a partir de la iniciativa de diversos excomponents de les millors cobles orquestres del moment, com La Principal de la Bisbal o els Montgrins, encapçalats pel mestre Lluís Buscarons, que n’esdevingué el director. La nova cobla es va presentar al Teatre Municipal de Girona el dia 9 de març de 1975, amb un gran èxit que s’ha repetit successivament arreu del país, fins a convertint-se en una de les cobles punteres de Catalunya. A més de les actuacions en concerts, ballades i aplecs, cal destacar d’aquests primers anys l’enregistrament de diversos discos, en els quals s’observen les qualitats del conjunt, caracteritzat per una potència sonora espectacular i les interpretacions carismàtiques de sardanes obligades dels seus solistes.

Després de diverses etapes artístiques –en les quals els membres ha anat canviant, així com la direcció de la formació–, l’any 2000, coincidint amb els 150 anys de la tenora, la cobla celebrà el seu 25 aniversari, que commemorà amb diferents actes, entre els quals el concert al Teatre Municipal de Girona, al Festival de Peralada, al Palau de la Generalitat, i una gran quantitat d’homenatges arreu de Catalunya oferts per diferents entitats i agrupacions sardanistes. Els seus directors han estat Lluís Buscarons (1975-1987), Francesc Camps (1987-1996), Marcel Sabaté (1996-2011) i Jesús Ventura Barnet, que ho és des de l’any passat.

El concert amb Rubén Simeó serà a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona, a les 19 h, amb entrades a 10 euros, que es poden adquirir a les taquilles de l’Auditori, Teatre Monumental, Sala La Planeta, Centre Cultural La Mercè o a través del web: www.auditorigirona.org.

D’altra banda, el dissabte 20 d’abril, temporada 2012-13 de L’Auditori Més, la Cobla Ciutat de Girona actuarà a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona amb el pianista Albert Guinovart com a solista. La cobla interpretarà obres per a piano i cobla de diversos autors i obres originals d’Albert Guinovart. Més informació a: www.auditori.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter