Subscriu-te

La versió íntegra de ‘Cançó d’amor i de guerra’, al Teatre Victòria

© Ginebra Peña
© Ginebra Peña

La popular sarsuela catalana del compositor valencià Rafael Martínez Valls es podrà veure en versió íntegra del 29 de març a l’1 d’abril al Teatre Victòria de Barcelona. Aquesta producció és de la companyia +Sarsuela, que no només recupera sencera aquesta obra que va ser censurada als anys vint del segle passat, sinó que també ofereix una producció que aposta per modernitzar el gènere, amb canvis d’escenografia, vestuari i direcció escènica a càrrec de Jordi Tena.

Cançó d’amor i de guerra va ser creada l’any 1926 –amb el títol d’Els soldats de l’ideal– i prohibida per la censura de l’època –en plena dictadura del general Primo de Rivera. Després d’algunes modificacions –entre les quals el títol– es va reestrenar novament amb un gran èxit; en 3 anys se’n van fer més de 2.000 representacions. La companyia +Sarsuela va recuperar-ne fa dos anys la versió íntegra, que presentà en públic als teatres Romea i Condal de Barcelona amb una gran acollida de públic i de crítica. Aquesta nova producció es va estrenar el març de 2012 al Teatre Kursaal de Manresa i va girar per Catalunya. Aquest muntatge revisat recupera tots els fragments censurats, tant musicals com escènics, i porta a escena l’obra tal com la van concebre els seus creadors, el compositor Rafael Martínez Valls i els llibretistes Lluís Capdevila i Víctor Mora. Cançó d’amor i de guerra és una sarsuela ambientada en l’any 1793, en un poble de la Catalunya Nord, enmig dels convulsos anys de la Revolució Francesa i amb una història d’amor com a excusa per reflectir un món en canvi constant.

La producció disposa d’orquestra i cor propis de la companyia formats per 18 músics i 30 cantaires, sota la direcció musical de Lluís Cabal. Els papers principals són interpretats per Isabel Rodríguez (Francina), Vicenç Esteve (Eloi), Xavier Fernández (avi Castellet), Joan Berlanga (Ferran Ridau), José Luis González (Horaci), Paco Valls (mestre Andreu) i Xavier Tor (batlle Ridau).

Les funcions tenen lloc a les 19 h els dies 29, 30 i 31 de març, i a les 18 h el dia 1 d’abril. El preu de les entrades oscil·la de 25 a 35 euros i es poden adquirir a les taquilles del Teatre Victòria (av. del Paral·lel, 67-69, Barcelona) o www.ticketmaster.es.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter