Subscriu-te

La formació de música de nova creació CrossingLines actua a Viena

La Wiener Konzerthaus acollirà el proper dilluns, 28 de febrer (19.30 h), el concert de Crossing Lines, formació especialitzada en el repertori contemporani i de nova creació, que hi oferirà un programa a l’entorn d’un dels compositors més significatius de la segona meitat del segle XX: Salvatore Sciarrino.

A més de peces de Sciarrino, el concert, que s’emmarca en el cicle Nouvelles Aventures de la sala vienesa, també inclourà peces de Daniel Apodaka i de Pablo Carrascosa –director artístic de Crossing Lines–, la música dels quals comparteix alguns dels trets distintius de la música del compositor sicilià.

El programa s’encetarà amb Let me die before I wake, esdevingut un estàndard del repertori de clarinet. També s’hi interpretaran Ultime rose, el cinquè i últim moviment del cicle Vanitas, per a veu, violoncel i piano, i Il giardino di Sara, per a veu, flauta, clarinet, piano, violí i violoncel, que posa de manifest l’interès de Sciarrino per la música popular.

Intercalades entre aquestes obres, s’hi oferiran Cristalli di ghiaccio de Daniel Apodaka, per a piano sol, i Prelude to darkness de Pablo Carrascosa, una peça amb influències de la literatura gòtica i del metal.

Crossing Lines és un grup format per intèrprets reconeguts que s’ha posicionat com un dels principals exponents de la música de nova creació catalana. En aquesta ocasió estarà integrat per Laia Bobi Frutos (flauta), Víctor de la Rosa (clarinet), Lluïsa Espigolé (piano), Judit Bardolet (violí) i Mónica Marí (violoncel), a més de la soprano Christie Finn, tots sota la direcció artística de Pablo Carrascosa.

D’ençà de la seva fundació l’any 2009, Crossing Lines ha encarregat obres a tota una nova generació de compositors de l’escena nacional i internacional, que ha interpretat i promogut, tot sumant més de quaranta estrenes absolutes.

El concert Crossing Lines-Sciarrino a la Wiener Konzerthaus rep el suport de l’Institut Ramon Llull.

Imatge destacada: (c) Miquel Àngel Vich.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter