Subscriu-te

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona inaugura temporada amb la ‘Cinquena’ de Beethoven

© Nacho Roca
© Nacho Roca

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), que té com a titular el director Carlos Checa, inaugura la seva temporada amb un concert al Centre Cívic La Sedeta aquest diumenge, 9 d’octubre, amb entrada lliure. L’orquestra oferirà un segon concert el dilluns, dia 10 d’octubre, a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona. Aquest concert, de caire benèfic, recollirà diners per a Càritas a favor dels refugiats i ha estat organitzat per l’Orde Constantinià de Sant Jordi.

El programa, dedicat a Ludwig van Beethoven, inclou l’Obertura Coriolà, op. 62 i la Simfonia núm. 5, en Do menor, op. 67 coneguda com la Simfonia del Destí. Un programa molt heroic i adequat per a una formació juvenil, plena d’energia i entusiasme.

La JOSB es va fundar l’any 2015 i es presentà el 25 d’octubre del mateix any al Gran Teatre del Liceu, sota la batuta titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa.

L’objectiu de la JOSB és difondre la música simfònica a la societat barcelonina en el marc d’un projecte musical i pedagògic que complementa la formació de joves instrumentistes, a fi de fomentar-ne el desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic, en el qual els joves poden compartir coneixements, il·lusió, esforç i talent.

Carlos Checa. © Nacho Roca
Carlos Checa. © Nacho Roca

L’orquestra compta amb un equip de professors convidats que permet una formació complementària en l’educació musical de tots els integrants, i d’aquest equip de professors formen part permanent del consell artístic de la JOSB el compositor Albert Carbonell i Sauri; Beatriz Cambrils, flauta de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i Matthias Weinmann, violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta segona temporada 2016-17, la JOSB debuta a l’Auditori de Barcelona i oferirà concerts gratuïts en llocs com el Paranimf de la Universitat de Barcelona, el Centre Cívic La Sedeta o l’Auditori Eduard Toldrà (Conservatori Municipal de Música de Barcelona) i tindrà directors convidats com Manuel Hernández Silva, Rubén Gimeno i Joshua Dos Santos.

El barceloní Carlos Checa, director titular i artístic de la JOSB, ha dirigit formacions internacionals, com la City Chamber Orchestra de Hong Kong, la Royal Philharmonic Orchestra i nombroses formacions a l’Amèrica del Sud –actua freqüentment a Mèxic, Veneçuela, Argentina o Hondures. El 2014 va rebre la invitació de Gustavo Dudamel per debutar a Veneçuela en el marc d’El Sistema. Carlos Checa ha dirigit moltes de les orquestres espanyoles i des del 2005 és el director artístic del Festival Internacional de Música Serranía de Cuenca (FIMUC).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El compositor @ManelRibera1, l'oboista Cristina Gómez Godoy i la directora @TongRebecca van coincidir a la temporada d' @OrquestraOBC. "Tong va optar per una direcció 'épatant'", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸May Zircus/L'Auditori http://www.revistamusical.cat/critica/una-mirada-al-passat-i-al-futur-de-la-musica-classica/

El @TeatreAuditori de Sant Cugat va acollir l'últim espectacle de @LIFEVictoriaBcn. "Una petita joia d’un gènere que podríem anomenar lied representat", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Elisenda Canals-LIFE Victoria http://www.revistamusical.cat/critica/petita-joia-poetica-amb-felicity-lott/

El baríton Konstantin Krimmel va actuar dos dies consecutius al @palaumusicacat. "Una veu bonica, clara, ben timbrada", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/krimmel-el-nou-bariton/

David Puertas proposa diverses rutes musicals al seu últim llibre. "L’amplíssim bagatge d’erudició que aporta l’autor sap vestir-se amb robes d’accessibilitat dissimulant-ne l’essència", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Foix Coll http://www.revistamusical.cat/critica/de-ruta-amb-la-classica/

Segueix-nos a Twitter