Subscriu-te

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona inaugura temporada amb la ‘Cinquena’ de Beethoven

© Nacho Roca
© Nacho Roca

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), que té com a titular el director Carlos Checa, inaugura la seva temporada amb un concert al Centre Cívic La Sedeta aquest diumenge, 9 d’octubre, amb entrada lliure. L’orquestra oferirà un segon concert el dilluns, dia 10 d’octubre, a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona. Aquest concert, de caire benèfic, recollirà diners per a Càritas a favor dels refugiats i ha estat organitzat per l’Orde Constantinià de Sant Jordi.

El programa, dedicat a Ludwig van Beethoven, inclou l’Obertura Coriolà, op. 62 i la Simfonia núm. 5, en Do menor, op. 67 coneguda com la Simfonia del Destí. Un programa molt heroic i adequat per a una formació juvenil, plena d’energia i entusiasme.

La JOSB es va fundar l’any 2015 i es presentà el 25 d’octubre del mateix any al Gran Teatre del Liceu, sota la batuta titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa.

L’objectiu de la JOSB és difondre la música simfònica a la societat barcelonina en el marc d’un projecte musical i pedagògic que complementa la formació de joves instrumentistes, a fi de fomentar-ne el desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic, en el qual els joves poden compartir coneixements, il·lusió, esforç i talent.

Carlos Checa. © Nacho Roca
Carlos Checa. © Nacho Roca

L’orquestra compta amb un equip de professors convidats que permet una formació complementària en l’educació musical de tots els integrants, i d’aquest equip de professors formen part permanent del consell artístic de la JOSB el compositor Albert Carbonell i Sauri; Beatriz Cambrils, flauta de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i Matthias Weinmann, violoncel de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta segona temporada 2016-17, la JOSB debuta a l’Auditori de Barcelona i oferirà concerts gratuïts en llocs com el Paranimf de la Universitat de Barcelona, el Centre Cívic La Sedeta o l’Auditori Eduard Toldrà (Conservatori Municipal de Música de Barcelona) i tindrà directors convidats com Manuel Hernández Silva, Rubén Gimeno i Joshua Dos Santos.

El barceloní Carlos Checa, director titular i artístic de la JOSB, ha dirigit formacions internacionals, com la City Chamber Orchestra de Hong Kong, la Royal Philharmonic Orchestra i nombroses formacions a l’Amèrica del Sud –actua freqüentment a Mèxic, Veneçuela, Argentina o Hondures. El 2014 va rebre la invitació de Gustavo Dudamel per debutar a Veneçuela en el marc d’El Sistema. Carlos Checa ha dirigit moltes de les orquestres espanyoles i des del 2005 és el director artístic del Festival Internacional de Música Serranía de Cuenca (FIMUC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *