Subscriu-te

L’Ensemble O Vos Omnes inaugura la temporada de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca aquest divendres

La temporada de tardor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca es va presentar el 4 d’octubre passat. A la imatge, d’esquerra a dreta: Josep F. Solórzano, director del Conservatori i programador de l’Auditori; Josep M. Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras, i Xavier Pastrana, director de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras i assessor de programació de l’equipament.
La temporada de tardor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca es va presentar el 4 d’octubre passat. A la imatge, d’esquerra a dreta: Josep F. Solórzano, director del Conservatori i programador de l’Auditori; Josep M. Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras, i Xavier Pastrana, director de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras i assessor de programació de l’equipament.
O Vos Omnes
O Vos Omnes

Aquest divendres, 7 d’octubre, comença la temporada de tardor a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, en la qual predominarà la veu i la música de cambra al costat de la música simfònica, el jazz i la música d’autor. Es tracta d’una oferta de qualitat adreçada a tots els públics i amb la participació destacada de formacions i músics de la ciutat. El primer concert serà aquest divendres: l’Ensemble O Vos Omnes i el programa “Quatre petites misses” (21.30 h); el conjunt dirigit per Xavier Pastrana oferirà dues misses brevi de Mozart i dues de Haydn. La temporada acabarà el 26 de desembre amb el tradicional Concert de Sant Esteve a càrrec de la Coral Nova Unió i de l’Orquestra Händel del Conservatori de Vila-seca, sota la direcció de Rafael Fabregat.

El tenor Josep Bros
El tenor Josep Bros

En l’àmbit coral, el Cor Femení Scherzo, dirigit per Jordi Casas Bayer, oferirà A ceremony of carols de Britten i obres dels catalans Josep Maria Guix, Ramon Humet i Albert Guinovart, que també acompanyarà el cor des del piano, i amb la col·laboració de l’arpista Esther Piñol (16 de desembre). Per la seva banda, el grup vocal de cambra E-Vila-seca, nascut de la iniciativa de professors del Conservatori de la ciutat, oferirà obres de Bach, sota la batuta de Rafael Fabregat, amb les veus de Xavier Mendoza (baríton), Elisenda Pujals (soprano), Marc Guerris (tenor) i l’actriu Anna Plaza (4 de novembre). Enguany la Gala de Cant en benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia serà l’11 de novembre i tindrà com a convidat Josep Bros, un dels tenors més reconeguts de la lírica internacional, que visitarà l’Auditori per segona vegada i ho farà acompanyat del pianista Marco Evangelisti.

Alart Quartet
Alart Quartet

La música de cambra estarà representada amb l’actuació del duo de violí i piano format per Evelio Tieles i Cecilio Tieles, mestres molt vinculats a la vida concertística i pedagògica de Vila-seca, que oferiran un concert amb obres de Mozart, Beethoven, Mompou i Franck (23 d’octubre); la vetllada s’inscriu en el XXI Cicle de Música Catalana-Iberoamericana. L’Alart Quartet –grup resident de l’Auditori, format per Josep Colomé i Josep Maria Ferrando, violins; Miquel Córdoba, viola, i Josep Trescolí, violoncel– dedicarà el seu concert (18 de novembre) a l’obra de Prokófiev (una de les Visions fugitives) i Schubert (Quartet de corda en Re menor i La mort i la donzella). El grup emergent Dàlia Quartet i amb Santi Riu al piano (21 d’octubre) –el violinista del qual, Oleguer Beltran, s’ha format al Conservatori de Vila-seca–, oferirà el programa “De fuga en fuga”, que inclou el Quintet per a piano i cordes, op. 57 de Xostakóvitx i el Quintet per a cordes núm. 14 de Beethoven.

Pel que fa a l’àmbit del jazz i la música més actual, la temporada inclou la presència de la pianista de jazz i música moderna i cubana Nelsa Baró, que presentarà el seu treball Espejos (14 d’octubre), mentre que el grup Fràgil, que compta amb el professor del Conservatori de Vila-seca Quim Miracle, presentarà el seu disc Carasonada, en homenatge al cantant italià Renato Carosone (16 d’octubre). Finalment, el cantautor Roger Mas presentarà un espectacle visual i musical sorprenent a través de les cançons del nou disc Irredempt (2 de desembre).

També la temporada inclou el Concert de Cap d’Any amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Arthur Post, el dia 4 de gener de 2017. Més informació, venda d’entrades i abonaments en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter