Subscriu-te

La mezzosoprano Christiane Stotjin torna a la Schubertíada amb cançó eslava

Christianne Stotjin ©Marco Borggreve

El divendres 31 d’agost torna a la Schubertíada la mezzosoprano Christianne Stotjin amb un programa format per obres de Rakhmàninov, Grieg i Mussorgski i acompanyada al piano pel prestigiós pianista anglès Julius Drake. La cantant holandesa, d’una manifesta predilecció pel lied i la música de cambra –es va graduar com a violinista abans d’optar pel cant–, torna a la Canònica de Vilabertran amb una selecció de cançons de Serguei Rakhmàninov i les Nursery Songs (que es poden traduir del rus com L’habitació dels nens) de Modest Mussorgski, que la cantant interpretarà en llengua russa. El programa inclou també una generosa segona part dedicada a cançons d’Edvard Grieg, el compositor noruec de la segona meitat de segle XIX.

El mateix divendres 31 d’agost, però a les 18.30 h, tindrà lloc el segon concert de debut en el cicle; una fórmula que respon a la voluntat de donar suport als joves talents i descobrir valors i artistes per al present i el futur. El violoncel·lista Fernando Arias –guanyador del concurs permanent de Joventuts Musicals d’Espanya i del Premi El Primer Palau– actuarà en duo amb el pianista Luis del Valle, amb qui interpretarà sonates de Brahms i Schubert i la Polonesa brillant de Chopin.

També hi haurà el debut a Espanya del pianista Ievgueni Bokhanov –premiat als concursos Sviatoslav Richter de Moscou, Reina Elisabeth de Brussel·les i Van Cliburn de Texas–, amb un recital que tindrà lloc el dissabte 1 de setembre a les 21 h. El programa inclou un intens programa, amb una primera part dedicada a obres de Franz Liszt, entre les quals cal esmentar “Les jeux d’eau à la Villa d’Este” o “La Vallée d’Obermann” dels Années de pèlerinage, o Der Tanz in der Dorfschenke. Vals de Mephisto núm. 1.

A la segona part el pianista búlgar, que ha iniciat una meteòrica carrera que l’ha portat a prestigiosos festivals com els de Lilla, la Roque d’Anthéron o Bad Kissingen i ja ha debutat a la Filharmònica de Berlín, al Royal Festival Hall de Londres, al Suntory Hall de Tòquio i a Ràdio France de París, interpretarà la Sonata en Si bemoll major, D. 960 de Franz Schubert, una de les sonates més intenses i inspirades del compositor vienès.

La Schubertíada a Vilabertran ofereix diferents possibilitats d’abonament per als concerts del festival. Les reserves es poden fer a través del telèfon 972 500 117 o bé enviant un correu a info@jmfigueres.cat o a través del web del festival: www.schubertiadavilabertran.cat. A més, una hora abans del concert, a les 20 h, i a la mitja part del concert, el servei de càtering El Ginjoler ofereix refrigeri als assistents al concert. Per als qui vulguin sopar després del concert, L’Hort del Prior ofereix sopar a l’aire lliure, al costat de la Canònica, fent una reserva prèvia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

L' @AcademiaMusica_ va lliurar aquest dimarts els seus guardons anuals a @auditoribcn. Més informació, al nostre web! (Foto: Alice Brazzit) http://www.revistamusical.cat/lacademia-catalana-de-la-musica-lliura-els-premis-alicia-2022-coincidint-amb-el-dia-de-la-musica/

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, un enamorat de Gaudí i continuador de la Sagrada Família
https://bit.ly/3HFvRjR

Segueix-nos a Twitter