Subscriu-te

La “nova” Revista Musical Catalana es presenta en societat

 

El passat dijous 15 de setembre va tenir lloc la presentació pública del nou format de la «Revista Musical Catalana» a la Sala de Cambra del Palau de la Música Catalana. L’acte començà amb la projecció d’un vídeo en què vuit músics del panorama musical català (Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons, Josep Vila i Casañas, Esteve Nabona, Enric Martínez-Castignani, Marta Mathéu, Laia Masramon i Juan de la Rubia) exposaren els seus pensaments i reflexions al voltant de l’emblemàtica publicació, fundada per l’Orfeó Català l’any 1904.

La presidenta de l’Associació Orfeó Català, Mariona Carulla, obrí l’acte amb un repàs per l’extensa trajectòria de la Revista Musical Catalana, que ha comptat amb il·lustres firmes al llarg dels anys. El periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques Salvador Cardús -membre del Consell Editorial de la Revista- apel·là, en el seu parlament, a la necessitat de defensar la veritat i la llibertat d’opinió per tal de crear una veritable xarxa musical en què tothom s’hi senti representat. Jordi Cabré Trias, director general de Cooperació Cultural de la Generalitat, posà de manifest el bon estat de salut de la cultura catalana que, en defensa d’uns valors i una consciència nacional molt arrelada, és capaç de generar iniciatives importants al marge de les administracions públiques. L’explicació de les característiques de la nova etapa de la Revista Musical Catalana, exposades per la directora de la publicació, Mercedes Conde, donà pas, finalment, a una breu i emotiva actuació de l’Orfeó Català.

L’acte aplegà a una nombrosa representació del panorama musical català –compositors, músics i professionals del sector- que ompliren la Sala de Cambra del Palau de la Música.

Descarregar PDF

1 comentari

 • MOLTES FELICITATS PER L’INICITIVA I L’ACCIO
  MOLTES GRACIES I NO DEFALLIU , SEMPRE ENDEVANT
  VISCA LA NOSTRE MUSICA , VISCA LA CULTURA I LA TRADICIO I VISCA CATALUNYA SEMPRE .
  JAUME VALENTI C.
  FEU QUE CATALUNYA SONI BE

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Una seixantena de joves cantants s'enfronten aquests dies a Barcelona de la mà del @ConcursoVinas. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/una-nova-categoria-premiara-el-cantant-mes-complet-a-la-59a-edicio-del-concurs-tenor-vinas/

  Aquest divendres, arrenca l'edició del cicle de concerts dels Grans Conjunts que celebra el vintè aniversari de l' @esmuccat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lesmuc-celebra-20-anys-amb-una-programacio-de-concerts-especial/

  🔴 ÚLTIMA HORA | La Comissió Executiva del Liceu dona suport a seguir treballant en la viabilitat del nou equipament Liceu Mar.

  🔗 https://liceubarcelona.cat/ca/la-comissio-executiva-del-liceu-dona-suport-seguir-treballant-en-la-viabilitat-de-liceu-mar

  🔴 NOVETAT | Ampliem els annals del Gran Teatre del Liceu amb informació des de l'any 1936.

  Des d'avui ja podeu consultar material artístic i gràfic dels darrers 80 anys, des del final de la Guerra Civil fins a la temporada actual.

  🔗 https://www.liceubarcelona.cat/ca/el-liceu-amplia-els-seus-annals-amb-informacio-des-de-lany-1936

  Segueix-nos a Twitter