Subscriu-te

L’Alart Quartet comença temporada a Sabadell i a Barcelona

El dilluns 3 de desembre, l’Alart Quartet presenta la seva primera temporada de concerts a l’Auditori Unnim de Sabadell amb quatre programes diferents. L’endemà, 4 de desembre, actuarà a l’Ateneu Barcelonès com una de les formacions residents d’aquesta temporada, amb una sèrie de cinc actuacions. En aquestes dues temporades paral·leles, l’Alart Quartet protagonitzarà quatre concerts a la capital del Vallès Occidental i cinc més a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès  amb obres de Britten, Beethoven, Cage, Xostakóvitx, Bach, Casals, Schumann, Guinovart, Turina i també un concert extraordinari per Setmana Santa amb Les set últimes paraules de Crist a la creu de Joseph Haydn. A Sabadell, el programa escollit per al primer concert –el mateix que al primer concert a Barcelona– està format pel Quartet op. 76 núm. 5 de Joseph Haydn, el Quartet núm. 1 de Gaspar Cassadó i el Quartet op. 13 de Felix Mendelssohn. El segon programa, el 25 de febrer de 2013, inclourà les obres Oración del torero de Joaquín Turina, Quartet de Pau Casals (en primera audició per la formació) i el Quartet Kepler d’Albert Guinovart. En el tercer programa, el 29 de març, serà el torn de Les 7 últimes paraules de Crist a la creu de Haydn, i, per últim, el quart programa, el 3 de juny, estarà integrat per obres de Xostakóvitx, Britten i Beethoven.

El quartet de corda Alart Quartet (www.alartquartet.com) és una formació creada el 2005 per quatre músics del nostre país amb una sòlida trajectòria artística: Josep Colomé (violí), Josep M. Ferrando (violí), Miquel Córdoba (viola) i Josep Trescolí (violoncel). Els músics han volgut impulsar un grup amb caràcter propi amb la interpretació dels grans quartets clàssics, com els de Haydn, Mendelssohn o Beethoven, juntament amb els compostos pels autors catalans, com Cassadó, Casals o Guinovart.  Aquest novembre, l’Alart Quartet va actuar a València i a Madrid.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb motiu de l'inici, el proper 2 de novembre, de la residència del @CosmosQuartet al @palaumusicacat, compartim l'entrevista que els vam fer i que publiquem a la portada del nostre darrer número. Llegeix-la al web! (Foto: @quimroser) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/tres-temporades-per-gaudir-de-la-musica-de-cambra-al-palau/

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Segueix-nos a Twitter