Subscriu-te

Concert de presentació del disc ‘Süße Stille-Dolça calma’ del Trio Sekrets

El Trio Sekrets

El dimarts 4 de desembre de 2012 (a les 19.30 h), a la basílica de la Mercè de Barcelona (plaça de la Mercè) tindrà lloc el concert de presentació del disc Süße Stille-Dolça calma del Trio Sekrets, amb obres de Georg Friedrich Händel, que forma part del projecte Espais Sonors. En aquest acte, amb entrada gratuïta, s’explicarà en què consisteix el projecte i s’hi interpretaran en directe cinc àries del disc. Aquest disc es va presentar oficialment a Verdú el proppassat 13 d’octubre, a la seu de la Fundació Tekhnikós , entitat que l’ha editat i que promou Espais Sonors.

El Trio Sekrets –format per Joan Codina, flauta travessera; Hèctor París, orgue, i la soprano Olga Miracle– ha interpretat aquestes àries de Händel en diversos concerts en el marc dels cicles d’orgue d’arreu dels Països Catalans. Un d’aquests concerts va ser a Verdú, el setembre de 2010, en el cicle Els Orgues de Ponent i el Pirineu. I fou on començà la relació amb la Fundació Tekhnikós (amb seu a Verdú), i la gestació del projecte Espais Sonors del qual aquest disc és el primer producte oficial.

La soprano Olga Miracle explica el perquè de la predilecció de les obres de Händel d’aquest disc. Händel és un dels meus compositors preferits i dels que millor han escrit per a veu, en la meva opinió. Sempre és un goig cantar Händel. No em cansaria mai de cantar les àries d’El Messies, i les dels seus nombrosos oratoris i cantates. El disc inclou les nou àries alemanyes de Händel (HWV 202-210) i porta per títol el nom de la quarta ària, Süße Stille-Dolça calma. Penso que són obres exquisides, de llenguatge barroc refinadíssim, textura harmònica elaborada i lirisme melòdic.”

Quins són els objectius del projecte Espais Sonors de la Fundació Teckhnikós?

El projecte Espais Sonors de Verdú té com a finalitat combinar la interpretació musical en directe en diferents espais de la vila i la rodalia, amb tècniques que permetin un enregistrament fidedigne de la música en “consonància” amb l’espai on s’interpreta. El director de la Fundació i creador del projecte és Manuel de Sanz. L’estiu del 2011 vàrem enregistrar el disc a l’església de Santa Maria de Verdú (el mateix lloc on s’havia fet el concert l’any anterior). L’esmentada església és un d’aquests “espais sonors”. Posteriorment vaig tornar a Verdú per produir amb la Fundació diversos enregistraments com a proves sonores d’altres espais de la vila: el castell medieval, l’església de Sant Miquel, el santuari de Sant Pere Claver, el celler Cercavins i, fins i tot, en una cabana de pedra de mitja volta enmig del camp. El projecte defensa que cada indret té les seves pròpies acústica, ressonància i característiques sonores, fets que ens permeten experimentar i poder triar, en cada cas, un tipus de repertori adequat a la sonoritat de l’espai.

Com ja hem comentant, els disc Süße Stille-Dolça calma del Trio Sekrets és el treball que encapçala el projecte Espais Sonors, mentre que les activitats anteriors “han estat proves sonores que serviran per a futurs enregistraments”, comenta la soprano Olga Miracle. En el disc es va treballar la qualitat tímbrica de la veu i els instruments de la manera més fidel, sense manipulacions, talls, ni adjuncions en la part musical, tot cercant amb cura la sonoritat i proximitat del directe. Això es va aconseguir combinant elements digitals moderns amb antics procediments analògics. És, per tant, un disc amb una sonoritat especial que vol reflectir el que se sentiria en directe: fins i tot s’accentuen les desigualtats en la dinàmica i la proximitat o llunyania dels intèrprets respecte del lloc on se “situarien” els oients; en definitiva, té la personalitat pròpia de l’espai sonor.”

El disc Süße Stille-Dolça calma del Trio Sekrets es pot adquirir a través del web de la soprano Olga Miracle .

Descarregar PDF

1 comentari

  • Vaig anar al concert de la Basílica, EL vaig gaudir molt. Felicitats a tots tres per la interpretació de Händel, i a les persones que van parlar sobre aquest interessant projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter