Subscriu-te

L’Auditori i la Banda Municipal de Barcelona reprenen el primer curs de direcció per a banda

Del 14 al 18 de juny, el titular de la Banda, José Rafael Pascual-Vilaplana, impartirà aquest curs que inclourà aspectes com la gestualitat, l’anàlisi i l’estudi de partitures, la planificació d’assajos, l’afinació i fins i tot la programació. Hi haurà deu alumnes actius, que podran dirigir la Banda l’últim dia de curs, i altres d’oients. Els que s’hi van inscriure l’any passat conservaran la plaça.

L’Auditori i la Banda Municipal de Barcelona reprenen així la convocatòria del primer curs de direcció per a banda que, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, havien anunciat l’any passat i que es va haver de cancel·lar per la pandèmia.

José Rafael Pascual-Vilaplana
(c) May Zircus

Amb aquesta formació tant teòrica com pràctica L’Auditori de Barcelona i la Banda volen contribuir a l’enriquiment de talents. I és que un dels elements més atractius de l’oferta és la possibilitat que tindran els alumnes de treballar amb la Banda al llarg del curs i, especialment, de cara a la preparació del concert de cloenda que tindrà lloc el divendres 18 de juny a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. Aquesta audició serà d’accés gratuït amb invitació.

Per tal de fer el curs el més obert possible, s’ha dissenyat una doble modalitat d’inscripció: s’acceptaran un màxim de deu alumnes actius i es permetrà que hi assisteixin alumnes oients, que formaran part de les classes teòriques i seran espectadors a les classes pràctiques. Alguns d’aquests seran els que ja es van inscriure l’any passat, als quals s’ha conservat la plaça.

José Rafael Pascual-Vilaplana ja té experiència en aquest tipus de formació i, de fet, és professor de direcció de banda a l’E.C.M. Vall d’Albaida i a l’Istituto Superiore Europeo Bandistico de Trento (Itàlia). Des de setembre de 2018, és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona que, creada el 1886, és una de les agrupacions musicals més antigues de Barcelona i des de 2007 és resident a L’Auditori. De la seva banda, la Federació Catalana de Societats Musicals, amb quaranta anys de servei a les societats musicals, aplega una cinquantena d’entitats musicals i té l’objectiu de promoure, vehicular, potenciar i donar cohesió al moviment associatiu cultural de les bandes de música.

Imatge destacada: (c) Ricardo Ríos.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vuit concerts amb grans solistes, orquestres i directors al @palaumusicacat i @auditoribcn integren la nova temporada de @bcnclassics. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/bcn-classics-portara-grans-orquestres-internacionals-la-temporada-2021-22/

Aquest cap de setmana, arriba al @palaumusicacat una de les cites més esperades pel @CordeNoies de l'Orfeó Català, que ja us anunciàvem en el nostre últim número: una reflexió sobre la vida amb un programa eclèctic i una producció dirigida escènicament per Dani Coma.

Del 4 al 15 de juliol tindrà lloc una nova edició del Concurs Internacional de Música @mariacanals_bcn. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-concurs-internacional-de-musica-maria-canals-recupera-la-66a-edicio-al-juliol/

L'editorial @Dinsic acaba de publicar una nova aportació a la bibliografia de Pere Albert Balcells sobre Mozart. Llegeix la crítica d'@AlbertFFlamari1 al web! http://www.revistamusical.cat/critica/analisi-de-la-dramaturgia-mozartiana/

Segueix-nos a Twitter